Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yapay zeka, insan zekasını taklit etme, insanın işlerini kolaylaştırma çabasıyla başladığı mütevazı yolculuğundan, bugün dünyanın dört bir yanındaki endüstrileri ve günlük yaşamı dönüştüren bir güç haline geldi.

Elbette yaşanan bu hızlı gelişim, etik kaygılar ve kontrol edilebilirlik tartışmalarını da beraberinde getirdi. Stanford Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı’nın 2024 endeksinde belirtildiği üzere, yapay zekanın teknik ilerlemeleri, toplumun teknolojiye olan algıları ve jeopolitik dinamikler arasındaki ilişki, bu alandaki en önemli eğilimlerden biri haline de geldi. Yapay zekanın geleceği, sadece teknolojik bir mesele olmanın ötesinde, insanlığın kendi varoluşunu sorguladığı bir felsefi ve etik arena olarak karşımızda duruyor. Bu, sadece bilim insanlarının ve teknoloji uzmanlarının değil, tüm toplumun katılımıyla şekillenecek bir gelecek.

“TEKNOLOJİ İŞLERİ GASP ETMİYOR”

Ünlü Türk ekonomist ve MIT profesörü Daron Acemoğlu da yapay zekanın geleceği ve toplumsal etkileri üzerine önemli bir makale yayınladı. Makalesinde yapay zekanın (AI) gelişiminin yarattığı iş gücü ve istihdam tartışmalarına, AI’nin toplumsal ve ekonomik etkilerine değinen Acemoğlu, bu teknolojinin işleri gasp etmediğini, ancak üretkenlik kazanımları yaratmaya ve refahı yaymaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Yapay zekanın, insan işçiler için “makine kullanışlılığı” sağladığını ve geniş tabanlı faydalar sunabileceğini vurguluyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ