Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Öznur Kablo'nun - Basketbol Haberleri

        Basketbolda 27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Gelecek Koleji ÇukurovaBasketbol'u 86-62 yenen Fenerbahçe Öznur Kablo kazandı.

        Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, 5. dakika geçildiğinde rakibine 12-6'lık üstünlük sağladı. Sevgi Uzun ve Iagupova'nın elinden bulduğu sayılarla farkı açan Fenerbahçe ilk çeyreği 23-14 önde tamamladı.

        İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe, Zandalasini ile pota altından peş peşe sayılar bulurken, Iagupova da etkili oyununu sürdürdü. Zandalasini ve Sevgi Uzun'un peş peş attığı 3'lüklerle sarı-lacivertliler maçın 17. dakikasını 41-25 önde geçti. Farkı daha da açan Fenerbahçe soyunma odasına 47-26 önde girdi.

        REKLAM

        Üçüncü çeyreğin başında iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı fırsatı vermeyen Fenerbahçe maçın 25. dakikasında skoru 60-34'e getirdi. ÇukurovaBasketbolaradaki farkı azaltmaya çalışsa da çeyrek 67-50 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

        Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan son periyotta her iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, parkeden 86-62 galip ayrıldı.

        27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi olan Fenerbahçe, 12. kez kupayı kazandı.

        BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, basketbolda 27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Gelecek Koleji Çukurova Basketbol'u 86-62 yenerek kazanan Fenerbahçe Öznur Kablo'yu kutladı.

        Bakan Kasapoğlu, kutlama mesajında şunları kaydetti:

        "Kayseri'de Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan 27. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Gelecek Koleji Çukurova Basketbol’u yenerek 12. kez kupanın sahibi olan Fenerbahçe Öznur Kablo’yu tebrik ediyorum. Gelecek Koleji Çukurova Basketbol takımını da mücadelesinden dolayı kutluyor, her iki kulübümüze yeni sezonda başarılar diliyorum."

        Salon: Kadir Has

        Hakemler: Sami Özel, Tahsin Kuzu, Dağder Dağlı

        Fenerbahçe Öznur Kablo: Sevgi Uzun 9, Tuğçe Canıtez 10, Iagupova 25, Cruz Lebrato 7, Williams 8, Ayşe Cora, Olcay Çakır Turgut 2, Esra Ural Topuz 2, Zandalasini 16, Stokes 4, Duygu Özen 3

        Gelecek Koleji ÇukurovaBasketbol: Coffey 14, Melis Talay 3, İlayda Güner 10, Marginean 9, Rodriguez 17, Meltem Avcı 4, Feride Şevval Akalan 5

        1. Periyot: 23-14

        Devre: 47-26

        3. Periyot: 67-50

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa