Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Trabzon adaylarını açıkladı! 2019 AK Parti Trabzon adayları

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da coşkulu kalabalığa hitap etti. AK Parti'nin Trabzon adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart gecesi Karadenizliler'in demokrasi düşmanlarına korku vereceklerini söyledi.

        Erdoğan, Trabzon ilçe belediye başkanlarını şöyle açıkladı:

        İŞTE AK PARTİ'NİN TRABZON ADAYLARI

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı en son takdim edeceğim. 2014 yılından beri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize hizmet eden kardeşimize teşekkür ediyor onu da en sona bırakıyorum.

        Akçaabat: Osman Nuri Ekim

        Araklı: Recep Çebi

        Arsin: Muhammet Sait Gürsoy

        Beşikdüzü: Harun Demirci

        Çaykara: Hanefi Tok

        Dernekpazarı: Mehmet Aşık

        Düzköy: Yılmaz Ankara

        Hayrat: Salih Öztel

        Köprübaşı: Ali Aydın

        Maçka: Koray Koçan

        Of: Salim Salih Sarıoğlu

        Ortahisar: Ahmet Metin Genç

        Sürmene: Rahmi Üstün

        Tonya: Osman Beşel

        Vakfıkebir: Muhammet Balta

        Yomra: İbrahim Sağıroğlu

        Çarşıbaşı:Mümin Nuhoğlu (MHP-Cumhur İttifakı)

        Şalpazarı:MHP adayı Refik Kurukız (Cumhur İttifakı)

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında öne çıkan ana başlıklar:

        "Biz de uzaktan sevmek olmaz dedik ve 5 aylık aranın ardından sizlerlehasret gidermeye geldik. Bugün bir kez daha Trabzonlu hemşerilerimleözlem gidermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Burada Trabzon'un tüm ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlarıma en kalbi muhabbetlerimi iletiyorum. Helal rızık peşinde koşan balıkçı kardeşlerime muhabbetlerimi gönderiyorum. Kısa bir süre önce Karadeniz'in azgın dalgaları arasında ahirete intikal eden balıkçı kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum.

        ADAYLARIMIZIN HER BİRİNİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

        Teşkilatımızın tüm mensuplarına 17 yıldır gece gündüz demeden AK Parti için, Türkiye ve Türk Milleti'nin istikbali için mücadele eden bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ahirete intikal etmiş kardeşlerimi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Aday tanıtım toplantımızın partimiz için, Trabzon'labirlikte ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Trabzon Belediye Başkan adayımızla biraz sonra birlikte olacağımız ilçe adaylarımız her birini gönülden kutluyorum.

        REKLAM

        KAREDENİZLİLER DEMOKRASİ DÜŞMANLARINA KORKU VERECEKTİR

        31 Mart seçimlerinde inşallah Trabzon'un kendine, asaletine yakışacağını yapacağına inanıyorum. Bütün Karadenizliler, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti'nin gönül belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Sizlerden bu heyecanı 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon'da elele, gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok koşturarakve inşallah bir kez daha AK Parti'nin zaferini şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum.

        RABBİM ŞU GÜZEL MANZARAYI 31 MART'TA YAŞAMAYI NASİP ETSİN

        Trabzon 31 Mart seçimlerinde rekor bir oyla sandıkları patlatıyor muyuz? Trabzon, Trabzon'a yakışan hizmet için bir kez daha AK Parti diyor muyuz? Trabzon AK Parti'yi 31 Mart'ta yine zirveye çıkartıyor muyuz? Maşallah, barekallah... Trabzon'un uşaklarına da bu yakışır. Rabbim şu güzel manzarayı bize 31 Mart akşamında yaşamayı bize nasip etsin diyorum.

        BİZ HİÇBİR ZAMAN MEYDANLARDA POPÜLİZM YAPHAN BİR PARTİ OLMADIK

        Uzun yıllar sonra vatandaşlarımızın tekrar siyasetçiye, siyaset kurumlarına güvenlerini sağladık. Bunu da verdiğimiz sözleri yerine getirerek başardık. Hiçbir zaman popülizm bataklığına saplanmadık. Birileri gibi günü kurtarmak için ülkemizin geleceğini tehlikeye atan politikalara tevessül etmedik. Gerçekleştiremediğimiz hiçbir vaadi sırf laf olsun diye seçim meydanlarında dillendirmedik. AK Parti'nin alamet-i farikası söz verdi mi sözünde durur. AK Parti bu. Bu parti sözünün eri bir partidir.

        BU PARTİ ANADOLU TOPRAKLARINI AŞKLA YOĞURAN ERENLERİN MİRASÇISI

        Bu hareket kuruluşundan itibaren önce vatanım, önce milletim diyenlerin partisi olmuştur. Bu parti Türkiye sevdalıların partisi olmuştur. Bu dava Anadolu topraklarını ilimle, irfanla, hikmetle hepsinden önemlisi aşkla yoğuran erenlerin mirasçısı bir partidir. İnşallah bu heyecan, bu gayret 31 Mart akşamının da neticesini veriyor.

        BİZİM MÜCADELEMİZ TÜRKİYE'Yİ YENİ UFUKLARA KAVUŞTURMA MÜCADELESİ

        Bu parti Albay Hamdi Beylerinin, Yüzbaşı Kahraman beylerinin istiklal sancağını bugün de taşıyanların partisidir. Bizim davamız memlekete hizmet davasıdır. Bizim mücadelemiz Türkiye'yi yepyeni ufuklara kavuşturma mücadelesidir. Ülkemizin ikbal ve istikbaline mugayirhiçbir adım atmadık, atılmasına da müsaade etmedik. Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle buluşturmanın kavgasını verdik.

        ÇETELERLE İŞBİRLİĞİ YAPANLARIN KİM OLDUĞUNU BİLİYOSUNUZ DEĞİL Mİ?

        İlkelerimizden, değerlerimizden bizi biz yapan hasletlerden taviz vermeden siyaset yolculuğumuza devam ettik. Birileri gibi seçimlerde birkaç fazla oy alabilmek için polislerimizin, çocuklarımızın hayatına kastedenlerle işbirliğine gitmedik. Şu anda bu çetelerle kim işbirliği halinde biliyorsunuz değil mi? Onlara sandıklarda önemli ders vermek durumundayız. CHP ve benzerleri gibi Cumhuriyet adına cumhur düşmanlığı yapanlardan, laiklik adına millete zulmedenlerden asla olmadık.

        30 KATRİLYONLUK YATIRIMLARIMIZLA TRABZONA ÇAĞ ATLATTIK ÇAĞ!

        30 katrilyon Trabzon'a yatırım yaptık. Laftan başka ne yapmışlar? Biz laf siyaseti değil, icraat siyaseti yaptık. Bizde hizmet siyaseti önceliklidir, Eğitim, sağlık, turizm, ulaşım, ticaret, tarım, sanayiye kadar Trabzon'un hangi ihtiyacıvarsa onu gidermenin çabasını güttük. Bugün ikinci üniversitesi, yol, tünel, baraj, derslik, hastaneleri, spor salonları, gençlik merkezleriyle, 41 bin kapasiteli modern stadıyla Trabzon'a çağ atlattıkçağ...

        ALACAKSINIZ HANIMIZINI, BEYİNİZİ GÖNLÜNÜZCE EĞLENECEKSİNİZ

        Akçabaat Millet Bahçesi, Avni Aker Millet Bahçesi ile çalışmalarımız sürüyor. Proje çalışmalarını inşallah bu ay içinde tamamlıyoruz. Güzel bir millet bahçesi, alacaksınız çocuklarınızı, hanımı, beyinizi hep beraber o millet bahçesinde inşallah arzu edildiği gibi eğleneceksiniz. Akçaabat Millet Bahçesi çalışmaları önümüzdeki ay bitiyor. 100 yataklı Of Devlet Hastanesi'nin yapımı da süratle ilerliyor. 1200 yataklı Trabzon Şehir Hastanemiz ise şu an ihale aşamasında.

        Doğu Karadeniz'in Anadolu'ya açılan kapısı olan Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını bu yıl tamamlıyoruz. Etüd çalışmaları süren Trabzon-Erzincan arasındaki hızlı tren projemizi hayata geçirerek Trabzonumuzu hızlı tren ağına ekliyoruz.

        16 YILDAN BU YANA SADECE BİR ALANDA DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK

        Trabzon'a toplam 1,7 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Çiftçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ülkemizin de çehresini değiştirdik. Sadece bir alanda maalesef arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz değişimi gerçekleştiremedik. 16 yılda dönüştüremediğimiz yegane alan ülkemizdeki muhalefetin zihniyetidir. Onu değiştiremedik, orada başarılı olamadık.

        ELLERİNDE BELGE DİYE TUTTUKLARI KAĞITLARI MAHKEMEYE SUNAMADILAR

        Bugüne kadar partimiz ve şahsım hakkındaki iftiraların tamamı boşa çıkmasına rağmen yine devam ediyorlar. İftiraların bir tanesini dahi yargı karşısında ispatlayamadılar. Belge diye ellerinde salladıklarını mahkemeye sunamadılar. Kimi zaman FETÖ'nün kimi zaman Türkiye düşmanı çetelerin servis ettiklerini aldılar. Can çıkar huy çıkmazmış. Bunlar söylemlerini değiştirmek yerine yalan siyasetinde ısrar ediyorlar. Ülkenin hiçbir meselesi yokmuş gibi CHP'liler biraraya gelmişler partinin başındaki zatın yalanlarını finanse etmek için ortak bütçe oluşturmuşlar. Yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını hizaya getirmek yerine mahkemenin verdikleri tazminatları ödeyecekler. Biz avukatlarımıza diyoruz 'sizin olsun, yeter ki siz bunları tazminata mahkum edin'...

        YALAN DESTEKLEME FONU OLUŞTURANLARIN YEGANE SERMAYESİ...

        Hakaret yerine proje üretseler emin olun herkes kârlı çıkacak. Türkiye'nin hiçbir siyasi partisinin FETÖ'cülerin, terör örgütlerinin oyuncağı haline gelmesini istemiyoruz. İnşallah o günleri de göreceğiz. 31 Mart seçimleri öncesinde yalan destekleme fonu oluşturan CHP ve birlikte yol yürüdüğü kesimlerin yegane sermayesi iftira, mahiplasyon, hakaret, gerilim ve kutuplaştırma olacağı anlaşılıyor.

        31 MART AKŞAMI YİNE TARİHİ BİR HEZİMET YAŞAYACAKLAR

        Ana muhalefet bir kez daha attığı iftiraların altında kalacak 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı'nın karşısında tarihi bir hezimet yaşayacaktır. Önce millet ve memleket anlayışıyla Trabzon'daki belediye başkanı adaylarımızın gece gündüz demeden çalışması gerekiyor. 31 Mart farklı bir dönüm noktası olacak. Ana kademe, kadın koları, gençlik kolları yoğun çalışacak.

        SAYIN BAHÇELİ ZİLLET DİYOR BEN DE İLLET İTTİFAKI DİYORUM

        Cumhur İttifakı ile karşımızdaki Zillet ittifakı'nı, sayın Bahçeli'nin deyişi öyle, benimkisi ise İllet İttifakı. Gençler evelallah 31 Mart mahalli iradeler seçimleri ülkemizin 2023 yolculuğunda en önemli kavşak noktalarından biri bu seçim.

        BU SEÇİMDE 1 MİLYON GENCİMİZ OY KULLLANACAKTIR

        AK Parti'nin kazanması demek, Türkiye'nin, Trabzon'un kazanması demektir. Sizlerden omuzlarınızda böylesine bir sorumluluk bilinciyle gece gündüz gayret göstermenizi istiyorum. Bu seçimde inşallah başarı çıtamızı çok daha yukarılara taşıyacağınıza inanıyorum. AK Parti üyelerinin 504 binin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinde 222 bin AK Parti üyesi var. Bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bunlar seçim sonuçlarında belirleyici olabilecek rakamlardır.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa