Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği yöneticileriyle bir araya geldi.

        Toplantıda Çorum Belediyesi tarafından yürütülen Katı Atık Yönetim sistemi projesi ve yeni Atık Su Arıtma Tesisi ile bilgilendirmeler yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

        Avrupa Birliği destekleri ile Çorum’a Katı Atık Tesisi’ni kazandırdıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çorum merkez ve ilçeleriyle birlikte vahşi depolamadan düzenli depolama sistemine geçti. Eski depolama alanlarının ıslah edilmesiyle birlikte haşere oluşumunun yanı sıra yeraltı suların kirlenmesi, çevreye kötü koku yayılması ve atıkların rüzgârla etrafa yayılıp çevreyi kirletmesinin 2530 yıl önüne geçildi. Şimdi ise Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şehrimizin açısından önemli bir proje için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yeni Atıksu Arıtma Tesisi için girişimlerimiz devam ediyor. Bu projemizi de Avrupa Birliği Hibe projeleri kapsamında yapmak istiyoruz. Olumlu sonuçlar alacağımızı umuyorum.” dedi.

        Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Müsteşar Francois Begeot ise, Çorum’a yapılan yatırımlardan güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, Atık Su Arıtma Tesisi projesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Toplantıda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Sektör Yöneticileri Elif Ceyda Torcu ve Ahmet Karan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Su ve Kanalizasyon Müdürü Zübeyir Tuncel ve Katı Atık Tesisi Sorumlusu Engin Türkoğlu hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa