Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Çipras yangın bölgesini ziyaret etti

        Yangın geçen Pazartesi günü ormanlarda başlamıştı ve 2 bin 500 evin de yanmasına sebep olmuştu. Yunanistan Başbakanı bir hafta boyunda bölgeye gitmemişti. Çipras, bu sabah saat 07.00'de felaket bölgesine gitti ve devlet televizyonu dışında hiçbir medya kuruluşuna haber verilmedi. Çipras, ziyareti esnasında itfaiyecilerle ve askerlerle konuştu. Ayrıca hasar görmüş binaların kayıtlarını tamamlamak için bölgede kalan mühendis ve gönüllülerden de bilgi aldı.

        Yunan Başbakanı Twitter hesabında, "Bugün trajedinin olduğu bölgeyi ziyaret ettim. Mühendis, asker, itfaiyeciler ve gönüllüler ile konuştum. Alevlere karşı eşit olmayan bir mücadele veren bu kişilerle müthiş bir hüzün ve büyük bir saygı içinde görüştüm. Şimdi rehabilitasyon için mücadele ediyorlar" yorumunda bulundu.

        REKLAM

        Yunanistan İtfaiye Teşkilatı dün gece yaptığı açıklamada ölü sayısının 91'e çıktığını açıklamış ve ilk kez 25 kişinin kayıp olduğunu belirtmişti.

        Aigialia Metropoliti Amvrosios, yangının Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ateist olması nedeniyle çıktığını ileri sürmüş, çok sayıda kişi tarafından da tepkiyle karşılandı

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa