Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin'de savurgan düğünlere uyarı!

        Çin yönetimi giderek artan savurgan düğünler için uyarıda bulundu. Düğünler için harcanan ekstra para ve "başlık parası" gibi konular için reform paketleri yapılacağını duyurdu.

        Sivil İşler Bakanlığı pahalı hediyelerin, gösterişli düğünlerin ülkenin sosyalist değerlerine karşı olduğunu söyledi.

        Bakanlık "Evlilik törenleri sosyalist değerlerin özünü barındırmalıve Çin geleneksel kültürüne göre yapılmalı" yorumunda bulundu.

        Çin'de daha fazla harcama yapılarak gerçekleştirilen düğünlerle ilgili bakanlık "kapsamlı reform" çağrısında bulundu ve paraya çok değer vermenin sosyalist değerlere aykırı olduğunu belirtti.

        REKLAM

        Yetkililer, hafta sonu gerçekleşen konferansta evlilik törenlerine dair reformların "Şi Cinping düşünceleriyle" uyumlu olması gerektiğini ifade etti.

        SON İKİ YILDA UÇUK BAŞLIK PARALARI TALEP EDİLİYOR

        Erkek sayısının kadınlardan yaklaşık 30 milyon fazla olduğu Çin'de özellikle son 2 yılda gelin ailelerinin uçuk başlık paraları istediği ifade ediliyor. Tek çocuk politikası ise bu durumun bir sonucu.

        Öte yandan, bazı gelin aileleri başlık parası dışında pahalı mücevher, ev, araba ve daha fazlasını talep ettiği ifade edildi.

        İNSAN KAÇAKÇILIĞI SUÇUNDAN YARGILANACAKLAR

        Daha önce de yetkililer, 20 bin yuanın üstünde başlık parası isteyenlerin ve ödeyenlerin insan kaçakçılığı suçundan yargılanacağını duyurmuştu.

        Çin yönetimi düğüne katılacak misafir sayısına da sınırlama getirmiş, davetli sayısının 200'ü geçmemesi gerektiği uyarısında bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa