Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik "Çin ablamız" diyen Maduro'dan stratejik görüşme!

        Maduro, 4 Ağustos'taki dronelu suikast girişiminin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Çin'e yaptı.

        Çin'i 10. kez ziyaret edenMaduro'nunÇin-Venezuela ilişkilerine büyük önem vermesini takdirle değerlendiren Xi,Çin'in stratejik bir bakış açısıyla uzun vadeli olarakÇin-Venezuela ilişkilerini yürüttüğüne işaret etti.

        Cumhurbaşkanı Xi, ikili ilişkilerde karşılıklı güveni artırma ve inovasyona dayalı işbirliğini geliştirme çağrısı yaparken, stratejik ortaklık ilişkilerini ileri taşımak istediklerini söyledi. Xi, iki taraf arasında "Kuşak ve Yol" girişiminin ortaklaşa inşa edilmesiyle ilgili anlayış muhtırası imzalanmasını fırsata çevirerek, sürdürülebilir gelişmeyi hızlandırmaları gerektiğini dile getirdi.

        Maduroda,Çinziyaretinde çeşitli alanlarda geniş mutabakat sağladıklarını,Çinile yapılacak kapsamlı işbirliğinin ülkesinde ekonominin yeniden canlandırılmasına güç katacağını vurguladı.

        Venezuela'ya verdiği destekten ötürüÇin'e teşekkür edenMaduro,Çin'in reform ve dışa açılma deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi ve Kuşak ve Yol girişiminin yanı sıra, endüstriyel kapasite gibi alanlarda işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

        Çinile Venezuela arasında Kuşak ve Yol girişiminin ortak inşasını öngören bir anlayış muhtırasının yanı sıra çeşitli işbirliği anlaşmaları imzalandı.

        İki liderin görüşmesinin ardından,ÇinBaşbakanı Li Keqiang da Venezuela Devlet BaşkanıMaduroile bir araya geldi.

        Başbakan Li Keqiang görüşmede yaptığı konuşmada, Venezuela'nın ulusal ekonomisini geliştirme ve halkın yaşam koşullarını iyileştirme çabalarını destekleyenÇinhükümetinin bu ülkeye olası her türlü yardımı sağlayacağını dile getirdi. Li,Çin'in eşitlik, karşılıklı yarar, işbirliği ve ortak kazanç ilkeleri temelinde Venezuela ile ekonomik ve ticari temasları artıracağını sözlerine ekledi. Venezuela-Çinilişkilerinin ülkeler arası işbirliği için bir örnek olduğuna işaret edenMaduroda, Venezuela'nın ekonomik çalışmalarındaÇinşirketlerini görmek istediklerini veÇinile işbirliğini yeni düzeye taşımaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa