Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: 3 ayrı çöküş yaşanıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, basın özgürlüğü raporundan Türkiye hakkındaki notları okurken, "Siyasetçiler için basın özgürlüğü kadar değerli bir şey yoktur. Siyasetçinin alkışa değil, eleştiriye ihtiyaç var. O zaman siz adaletle yönetmiş olursunuz. Basına da seslenmek isterim; kim olursa olsun ahlaklı davrandığı sürece basın özgürlüğünü görebilecekler, istedikleri gibi eleştirecekler" dedi.

        "HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ LAZIM"

        Ekonomiye ilişkin eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, "Şu anda devlet yönetilmiyor. Hükümet çoklu organ yetmezliği yaşıyor. Adalet, devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetim istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım" diye konuştu.

        REKLAM

        "Yargının en tepesindeki başkan, Anayasa Mahkemesi Başkanı da adaletsizliği söylüyor" diyen Kılıçdaroğlu, Zühtü Arslan'ın sözlerini aktardı. Kılıçdaroğlu, "Evet, temel bir meselemiz var. Adaleti sağlamazsınız devleti yönetemezsiniz, güveni sağlayamazsınız, bir araya gelemezsiniz, toplumsal bilinciniz gelişmez. Devletin dini adaletse bunların yaptığı ne? Her yerde adaletsizlik var" diye konuştu.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, "20 Aralık gecesi dolarda ciddi düşüş oldu. Birileri 18 liradan dolarını bozdurdu, 13 liradan dolar aldı. Milyarlarca lira para kazandı birileri. Bunu Meclis'te araştıralım dedik. AK Parti ve MHP milletvekilleri 'Bunu araştırmayın' dedi. Milletime şikayet ediyorum. Hem hak, hukuk diyecekler; bu milleti kim soydu? Siz ortak mısınız onlara?" ifadelerini kullandı.

        ZAM ELEŞTİRİSİ

        Son dönemde gelen zamları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir yılda akaryakıta gelen zam 46 kez. Dolar artar zam gelir, dolar düşer yine zam gelir. Dolar yükselince zam yapıyorsun ama dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler. Elektriğe yüzde 127 zam. Bir de dükkan kirası var, bir de eleman masrafı var... Nasıl geçinecek bu işletme? Bir avuç insana milyarları kazandırdılar" dedi.

        "HANİ FAİZLER DÜŞÜYORDU?"

        Kılıçdaroğlu faiz kararını da eleştirerek şunları söyledi:

        REKLAM

        "Ne dediler, faizi indiriyoruz dediler. Kasım başında devletin 5 yıllık borçlanması yüzde 19,44. Aralık başında yüzde 22,70, Ocak başında yüzde 26,34. Hani faizler düşüyordu? Faiz artıyor, dolar da yükseliyor. Vatandaş iki yerden negatif etkileniyor, fakirleşiyor. Kime hizmet ediyor, tefecilere hizmet ediyor, dolar baronlarına hizmet ediyor vatandaşa değil.

        "3 AYRI ÇÖKÜŞ YAŞANIYOR"

        Tam bir çöküş yaşanıyor ekonomide. 3 ayrı yerden çöküşü paylaşacağım. Birincisi; yüksek mevduatı olanlara verilen rüşvet. Bu fakirden aldığını zengine aktarmaktır. İkincisi; ihracatçılara, ihracat bedelinin yüzde 25'ini Merkez Bankası'na yatıracaksın dediler. Üçüncüsü; bu Bahçeli'ye kapak olsun, konut alana vatandaşlık satmak. Bankaya 500 bin dolar yatırana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğim diyor. Bu uyuşturucu baronları niye bunları satın alıyorlar? Hani siz milliyetçiydiniz, ülkücüydünüz, vatanseverdiniz? Bunların tamamını düzelteceğim ve o beylerin burnundan getireceğim."

        MERKEZ BANKASI KANUNU

        Meclis'e getirilen Merkez Bankası kanunu hakkındaki görüşlerini aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

        "Türkiye'yi öyle bir itibarsızlaştırdılar ki içim acıyor. Bir Merkez Bankası kanunu getirdiler. Gerekçesi ne, güven temelinde yürütülmesi. Yani, kimse sana para vermeye kimse güvenmiyor. Sen haczedilmeme garantisi verirsen ben parayı veririm diyor. Öyle bir noktaya geldi ki ya ödemezsen. Peki gelen bu paralar kimin parası, o ülkeler niye sana güvenmiyorlar? Bu soruların cevapları açıkta. Bütün ülkücüler, milliyetçiler adına Sayın Bahçeli'ye soruyorum; hangi gerekçeyle evet diyeceksiniz?"

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa