Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Kaftancıoğlu: Genel Başkan imza toplanamasa da çağrı yapabilir

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Habertürk'te Kübra Par ve Eren Eğilmez'in sorularını cevapladı.

        CHP Kurultayı için gerekli İmzaların toplanıp toplanmadığına dair Canan Kaftancıoğlu ''İmza sayısını en iyi bilen toplayan kişilerdir. Rakam vermem bu anlamda doğru olmaz. 'Olağanüstü Kurultay doğru değildir' dedik, ondan sonra imzalar toplanmaya başladıktan sonraki süreç Parti tüzüğünde tarif edilmiş. Bu fikirde olan delegelerin imzaları genel merkeze gelir ve kurultay olur. Karşı çıkma gerekçemizde haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Doğru veya yanlış bir imza süreci başlamışken partiyi Türkiye kamuoyunda tartışmayı gereksiz buluyorum. Ben İstanbul örgüt ve delegasyonunda ortak eğilimin bu dönemde böyle bir şeyin doğru olmadığı yönünde olduğunu düşünüyorum. Mesele kamuoyu önünde rakamları tartışıyor olmamız.'' dedi.

        REKLAM

        Kaftancıoğlu, ''Seçimi kazanmak için%50 artı bir kuralı var, ama tüzükte tarif edilen olağanüstü toplanma koşulları vardır. Bir genel başkanın çağrısı ile bir de toplanan imzalar ile. Sayı yeterli olmasa bile Genel Başkan çağrı da yapabilir partiyi kamuoyunda tartıştırmamak adına.'' şeklinde konuştu.

        Kaftancıoğlu, CHP'nin iç tartışmalarının medyada çok yer aldığına değinerek, ''Sadece iç tartışmamızda değil memleketin meselelerinde de davet edilmek isteriz'' dedi.

        Kaftancıoğlu İl Başkanlığı pozisyonunun tartışılmasının, kadın siyasetçi olmanın zorluklarından kaynaklandığını açıkladı.

        DARBE GECESİ TWEETLERİ: BUGÜN OLSA YİNE ARKASINDAYIM

        Canan Kaftancıoğlu darbe gecesi tweetlerine dair ''Bugün olsa yine aynı içeriği farklı bir üslupta yazardım. Darbeye dair düşüncelerim aynı, 20 Temmuz'da ''Bu Allah'ın bir lütfudur''denildi.'' şeklinde konuştu.

        Kaftancıoğlu, '' Bu büyüklük takıntısının altında ...'' diye başlayan Minareli tweetin ve peçeli genç kadın görüntüsü olan tweetin kendisine ait olmadığını ve bunlar ile ilgili yasal takip başlatıldığını açıkladı.

        MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ SÖYLEMİNE BAKIŞI

        Kaftancıoğlu, ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sözünü doğru bulmadığını hatırlatarak, bu konuda kendisini eleştiren CHPlilere ''Militer söylemlerden uzak kalmaya çalışırım, askerleriyiz yerine yoldaşlarıyız demişsem bu Mustafa Kemal'in bize kazandırdıklarına karşı yapılmış bir şey değildir'' şeklinde cevap verdi.

        İNANÇ VE KİMLİK SİYASETİ

        CHP'nin, insanların inançları kimlikleri değil sorunlar üzerinden siyaset yapıldığı zaman iktidar olacağını belirten Kaftancıoğlu, ''CHP'nin bu topraklarda yaşayanların inancı ve etnik kimliği ile hiçbir işi olmaz iktidara gelmek için de inanç ve kimlik siyaseti yapmaz'' dedi.

        ''İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜM''

        Seçimden sonra istifa etmeyi düşündüğünü belirten Kaftancıoğlu, ''İstanbul özelindeki rakamları takip ederken Türkiye genelini görme şansım yoktu, hepimiz bu seçimi kazanacağımıza inanmıştık. 'İkinci tura kalıyoruz' u erken söylememek gerekirdi. İstifa etmeyi bu nedenden değil de başka nedenlerden düşündüm. Bir değerlendirme yapıyorsunuz, bir başarı ve başarısızlık kriterlerini değerlendirince acaba bu gerekli midir diye kendime sormuştum.'' dedi. Kaftancıoğlu, ''Parti tartışılırken bir de İstanbul İl Başkanı tartışılsın istemedim.'' diyerek o nedenle bu kararını uygulamadığını belirtti.

        ''İSTANBUL'DA CHP'DEN HDP'YE OY GEÇİŞİ OLDU''

        Kaftancıoğlu, ''Seçimlerde CHP'den İstanbul'da özellikle ikinci bölgede HDP'ye oy geçişinin yoğun olduğunu görüyoruz. İYİ Parti'ye de az miktarda oy geçişi oldu'' şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa