Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Cezayir'de Suudi Veliaht Prens'e şok!

        Mukri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Ahmed Uyahya, Suudi Arabistan Veliaht'ını karşılayarakCezayir'in dış politika ilkelerini çiğnedi." ifadelerini kullanmış,ülkenin prestiji, çıkarları, ilke ve değerleri dikkate alınmaksızın böyle bir adımın atıldığını kaydetmişti.

        "VELİAHTIN ZİYARETİ ZAMANSIZ"

        Öte yandan Veliaht Prens'in ziyareti ülkedeki birçok çevrenin de eleştirilerine neden oldu. Bazı siyasi parti ve kişiler, uluslararası toplumda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin tartışmaların sürdüğü bir sırada yapılan ziyareti "zamansız" olarak nitelendirdi.

        Buteflika, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından ilk yurt dışı turu kapsamında ülkesine gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile 'grip olduğu için' bir araya gelemeyeceğini açıkladı.

        REKLAM

        Veliaht olarak atanmasının ardındanCezayir'i ilk kez ziyaret eden Bin Selman, dün akşam başkentteki Houari Boumediene Havalimanı'nda Başbakan Ahmed Uyahya ve bazı kabine üyeleri tarafından karşılanmıştı.

        ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

        Kaşıkçı cinayetinin ardından ilk yurt dışı turuna 22 Kasım'da çıkan Suudi Veliaht Prens Bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Tunus, Arjantin ve Moritanya'nın ardındanCezayir'e gelmişti.

        Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi üzerine eleştirilerin hedefi olmuştu. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa