Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ceylan Ertem: Bugünlerimi görsün ve gurur duysun isterdim - Magazin haberleri
        • 1

          Şarkıcı Ceylan Ertem, 17 Ağustos depreminde kaybettiği öğretmenini andı. Duygusal bir paylaşımda bulunan Ertem, "45 saniyede her şey anı oldu..." dedi.

        • 2

          "BURNUNDA AĞIR BİR ÖLÜM KOKUSU..."

          O gün yaşananlardan bahseden Ceylan Ertem, şunları söyledi:

          Bir şehirde yön bulmanı sağlayan ağaçlar ve binalar yıkılınca mecaz değil gerçek anlamda yönünü şaşırıyorsun artık. Nereden dönüp, nereye saparak evine ulaşabilirsin? Bilmiyorsun.

          Ağır bir ölüm kokusu burnunda, çığlıklar hem yer altından hem yer üzerinden gelen, devam eden sarsıntılar, tabutlar, kafanın üzerinde helikopterler, radyoda korkunç haberler, sokaklarda uyumalar, ‘Ne olacak’ kaygısı… Sıcak. Su yok... Yemek yok...

        • 3

          "BUGÜNLERİMİ GÖRSÜN VE GURUR DUYSUN İSTERDİM"

          Dahasını anlatmayayım. Bu fotoğrafı analog çekmiştim, depremden bir süre sonra. Bazen yıllarla eskiyor fotoğraflar ve anılar... Bazen de bir gecede, 45 saniyede, anı oluyor her şey. Âni oluyor... Yönünü kaybediyorsun... Kalbin, 23 yıl geçse de yanıyor, söndüremiyorsun...

          İkinci fotoğraf hayatımda büyük rol oynayan ilkokul öğretmenim ile... Matematik derslerinde mandolin çalardı… Yazık ki depremde kaybettiğimiz bir çok sevdiğimizden biri... Ne zaman bugün gelse, anarım. Bugünlerimi görsün ve gurur duysun isterdim. Ailemle konuşup, ‘Ceylan kesinlikle müzik okumalı’ diyen ilk öğretmenim...

        • 4

          O DA ANNE VE BABASINI ANMIŞTI

          Ayrıca henüz 17 yaşındayken ailesini 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde kaybeden Merve Dizdar da, anne ve babasını ölüm yıl dönümlerinde duygusal bir paylaşımla anmıştı.

        • 5

          "KALBİM HER SENE BİR VURUŞ AKSAR"

          Yıllar önce ailesiyle birlikte çekildiği fotoğrafları sosyal medya hesabından yayınlayan ünlü oyuncu, gönderisinde şu ifadelere yer vermişti:

          17 rakamını sevmem. Ağustos kelimesini de... Mesela böyle gün olmaz bence. Kalbim her sene bir vuruş aksar. Ailenin kaybının bir doğal afet dolayısıyla oluşu, bugünün toplumun belleğinin bir parçası oluşu ilginç bir şey.

        • 6

          Her sene bu paylaşımı yapmak önce anlamsızlaşır, dersin ki; ben kime anlatıyorum bunu, neden anlatıyorum? Sonra da dersin ki; bu gizli bir klüp, depremde bir parçasını kaybedenlerin kabul edildiği bir klüp. Bir ses et sen yine de.

        • 7

          Yüzüm güler benim bilirsiniz, sadece bugün söylerim. Yavaş yavaş yaşıtlarımın ebeveynleri hastalanıyor, ölümler başlıyor, beni yeni anlamaya başlayanlar oldu bu yıllarda.

        • 8

          "HAYAT BİR DAHA HİÇ AYNI OLMADI!"

          23 yıl önce bugün ailemi depremde kaybettim. Hayat bir daha hiç aynı olmadı! Ama bu bazen eskisinden daha güzel olduğu gerçeğini de değiştirmez. Klübün bütün üyelerine tek tek sarılırım.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa