Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Çeşme'deki otluk alan yangını kontrol altında
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Ildır Mahallesi'nde otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracıyla yapılan çalışmayla kontrol altına alındı.

        Ekipler bölgede soğutma çalışmaları başlattı. AA'nın haberine göre; yangında, Erythrai Antik Kenti çevresine yayılan alevler nedeniyle mahalledeki 8 ev, 3 restoran, 3 baraka tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

        BELEDİYE BAŞKANI ORAN'DAN AÇIKLAMA

        Yangının ilk çıktığı andan itibaren bölgede çalışmaları takip eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, açıklamalarda bulundu. DHA'nın haaberine göre; büyük bir yangın atlattıklarını ve çıkış nedeninin mutlaka araştırılacağını ifade eden Başkan Oran, şöyle konuştu: "Ildır’da gerçekten çok büyük bir yangın atlattık. AFAD’ın tam da bugün fırtına uyarısı vermesinin ardından böyle bir yangın çıkması, muhakkak araştırılacaktır. Ildır Kızılkent, 12 iyon kentinden birisi. Yangını hep beraber söndürdük. Ekiplerin desteği ile kontrol altına aldık. Yangın yaklaşık 3 saat içerisinde kontrol altına alındı. Ciddi miktarda delice zeytin ve zeytin ağacımız yandı. Yangın nedeniyle yaklaşık 15-20 evi tedbir amaçlı boşalttık. Yangını evlere de sirayet etmeden kontrol altına aldık. Evlere dönüş izni az önce verdik. Bugün sabah daha net olur ama şimdilik 20-30 hektar alanın hasar gördüğünü söyleyebiliriz."

        *Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa