Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çatılar delik deşik oldu

        Amasya'nın Suluova ilçesinde etkili olan yumurta büyüklüğündeki dolu, seraları ve çatılara zarar verdi. Vatandaşlar yaşanan felaketin büyüklüğünü ve o anları anlattı.

        Eymir Mahallesi Muhtarı Cemalettin Öztürk, ahırın deforme olmuş kısmından büyükbaş hayvanın kafasına isabet eden dolu nedeniyle hayvanın bayıldığını belirtti. Öztürk, "Çatıdan sızan güneş ışıklarından felaketin büyüklüğü anlaşılıyor. Rabbim bununla bıraksın, afetinden bizleri korusun. Yaklaşık 72 hane var mahallemizde, 28 tanesinin durumu böyle. AFAD Amasya İl Müdürlüğü ekiplerimize haber verdik, ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattılar. Amasya Valiliğimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        32 yaşında olduğunu, bu yaşıma kadar Suluova'da böyle felaket görmediğini ve yumurta büyüklüğünde dolu yağışı ile ilk defa karşılaştıklarını söyleyen Osman Çoban, "Dolu yağışı ile seramız delik deşik oldu. Buna da şükrediyoruz. Rabbim afetinden bizleri muhafaza eylesin" diye konuştu. Yaşanan felaket sonrasında bölgeye giden AK Parti Suluova İlçe Başkanı Mustafa Temel ise dolu felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa