Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilciliği tarafından 15 Temmuz anısına Ilgaz Dağı'nda büyük bir tırmanış yapılacak. Etkinlik 1415 Temmuz 2018 tarihlerinde Ilgaz Dağı'nda yapılacak.

        15 Temmuz'da şehitler, demokrasi, milli irade kavramlarına vurgu yapmak için bu yıl ikinci etkinliği yapacaklarını aktaran Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar, çevre illerden de sporcuların gelerek büyük katılımlı önemli bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

        Karatatar, "Bu sene federasyonumuz etkinliği her ilin kendisi organize etmesi konusunda duyurusu oldu. Çankırı'da, Çankırı Dağcılık Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü ile yaptığımız istişarelerle geçen sene yaptığımız Ilgaz Dağı'ndaki tırmanışı bu sene de gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. 14 15 Temmuz hafta sonuna denk geliyor. Hafta sonu olması katılımı artırıyor" dedi.

        Bu seneki etkinliği 2 gün olarak planladıklarını açıklayan Karatatar, "14 Temmuz'da Ilgaz Dağı Mülayim Çayırı'nda bir kamp alanımız var. Orada çadırlı kamp alanı oluşturacağız. Yapacağımız etkinlikte kamp alanımız 1600 metrede. Dağın yüksekliğe yaklaşık 2500 metre. 45 saatlik bir tırmanışla zirveye ulaşabiliyoruz. 1 saat kadar zirvede dinlenip fotoğraf çektirdikten sonra geri dönüş yapacağız ve yaklaşık 3 saatte geri dönülebiliyor. Geçen yıl Çankırı Valimiz maddi katkı vermişti. Bu sene de umut ediyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimize ikramda bulunuyoruz. Etkinliğimizi planladık, gerçekleştirmeyi umut ediyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa