Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yıl 26'ncısı düzenlenen Eldivan Hacı Muradı Veli'yi Anma, Kültür ve Spor Etkinlikleri yapılan buzağı ve kiraz yarışmasıyla sona erdi.

        Etkinliklerin açılış programında Hacı Muradı Veli'nin türbesi ziyaret edilerek cuma namazı kılındı. Daha sonra yemek programıyla devam eden etkinlikler aynı gün Hakan Taşıyan konseriyle noktalandı.

        Etkinliklerin ikinci gününde ise Eski Öğretmen Evi Parkında buzağı ve kiraz yarışması düzenledi.

        Festivallerin asıl amacının birlik ve beraberlik sağlaması olduğunu ve bu birlik beraberliği sağladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Eldivan Kaymakamı Musa Göktaş, “26.sını düzenlediğimiz Hacı Muradı Veli Hz. Anma etkinlikleri ve kiraz festivalimizi dün öğlen saatlerinde aynı adıyla anılan ilçemizin Seydi köyünde bulunan türbesinde sayın valimizin ve protokol üyelerimizin de katılımıyla açılışını yaptık dualar eşliğinde mevlidimizi yaptık ve açılışımızı gerçekleştirdik" dedi.

        Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, "Zor, güçlü şartlar altında bir festival daha gerçekleştirdik. Kiraz festivalimizin 26.sını düzenledik. İki tane amacımız vardı birincisi Hacı Muradı Veli Hz. tanıtmak inanç turizmini geliştirmek yine ikincisi de doğal güzelliğiyle turizm öncelikli olan ilçemizde kirazımızı ve diğer ürünlerimizi tanıtmaktı. Birlik ve beraberliğin bir örneğini sergiledik" şeklinde konuştu.

        Kiraz rekoltesinin ülke genelinde çok olduğunu ve bu yüzden pazarlamada sorun yaşadıklarını söyleyen Eldivan Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Karatatar, "26 yıldır Eldivan Kiraz Festivali yapılıyor. Bu festival kısa sürede düzenlendi önceden planlanmadığı için biraz sıkıntılar oldu. Kiraz, Eldivan için bir sembol ama yetiştirilmesi zor nazlı bir ürün, mücadelesi zor, pazarlaması zor, toplanması zor bu sene kiraz rekoltesinin çok bol olması bizim kirazımızın satışına sekte vurdu" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa