Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası tamamlandı.

        Orhan Saka Spor Salonu'nda erkek ve kadınlarda 8'er sıklette yapılan müsabakaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

        Türkiye Tekvando Federasyonu Başkan Vekili Oktay Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonada başladığı günden beri ilklerin yaşandığını söyledi.

        Uzun yıllar sonra bu ölçekte yüksek katılımlı bir şampiyona olduğunu belirten Durmaz, "Kulüpler nezdinde yapılmış en büyük katılımlı şampiyona oldu. Ülkemizin 57 vilayetinden yaklaşık 266 kulübün 1800'e yakın sporcunun idarecisi ve yöneticisiyle yaklaşık 2 bin 500 kişiyi Çankırı'ya getirdik ve sağ salim evlerine yolcu edeceğiz." dedi.

        Şampiyonanın 15 Temmuz şehit ve gazilerine atfedildiğini anımsatan Durmaz, şöyle konuştu:

        "Vatan, bayrak, millet varsa biz varız. Bunlar olmazsa gerisi teferruat olur. Biz de o teferruatın içerisinde oluruz. Bu millet ve devlet var olduğu sürece onlar bizlerle ilelebet yaşayacaklardır. Yarının şehitleri, gazileri olacak, vatanını ve milletine sahip çıkacak gençleri yetiştirmek asli görevimizdir. Ülkemizin bayrağını dalgalandırmak ve ülkemizi uluslararası arenada daha iyi yerlere taşımak da bizim ana görevimizdir. "

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci de şampiyonanın Çankırı'da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çankırı, coğrafi konum ve iklim şartlarından dolayı büyük avantaja sahip. Bu tarz büyük katılımlı organizasyon yapabilecek kapasitede olduğumuzu bu turnuvayla gösterdik. Esas mutluluklarımızdan biri de Tekvando Federasyonunun yaptığı faaliyetler içerisinde en fazla katılım gösterilen turnuva olduğunu duymamız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa