Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayhan AKKAYA/BİGA (Çanakkale), (DHA)ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köyleri, saptanan koronovirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. 

        Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vaka sayılarında artış görülen Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde alınması gereken tedbirleri görüştü. Kurul, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde saptanan koronovirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla, 24 Kasım tarihinden itibaren 14 gün süreyle sözkonusu köyleri karantinaya aldı. Bu kapsamda 7 köye giriş ve çıkışlar bazı istisnalar dışında yasaklandı.

        Kısıtlama getirilen köylerde, ibadethanelerde Covid-19 bulaşma riski artışı öngörüldüğü için; toplu olarak ibadet edilmesi geçici olarak ertelendi. Cenaze defin işlemlerinin mümkün olduğunca kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işyerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. Köyde yaşayan vatandaşların maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyması konusunda uyarılması kararı alınırken, kendi evlerinde kalmaları esası ile kısıtlama boyunca ev ziyaretleri yasaklandı. Köy minibüsleri, işçi servisleri gibi her türlü toplu taşıma araçlarının köye giriş çıkışı geçici bir süreliğine kısıtlandı.

        Karantinaya alınan köylerde yaşayanların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının Biga Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Birimince karşılanacağı açıklandı. 

        Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282´nci maddesi gereğince idari para cezası kesileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.  DHA-Genel Türkiye-Çanakkale / Biga Ayhan AKKAYA

        2020-11-24 00:47:48

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa