Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yüzlerce yıllık gelenek bu yıl da bozulmadı, Ayazma Manastırı'nda, Azize Paraskevi Günü nedeniyle ayin düzenlendi.

        Korona virüs (Covid19) salgını nedeniyle önceki yıllara göre sönük geçen ayine İstanbul Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ile Rum Ortdoks Cemaati üyelerinin yanı sıra bazı ada sakinleri de katıldı.

        Tarihi manastırda, Azize Paraskevi Günü dolayısıyla düzenlenen ayini de Patrik Bartholomeos yönetti. Dualar edilip, ilahiler okunan ayine katılanlar, mumlar yakıp dilek tuttu.

        Ayinin ardından misafirlere ada üzümünden yapılan şarap ile ekmek ikram edildi.

        Bin 734 yılında Manolaki Manolidis tarafından yapılan manastır, sadece özel günlerde ibadete açılıyor. 26 Temmuz’da kutlanan Azize Paraskevi günü de manastırın ibadete açıldığı günlerden biri. Ortodoks cemaati üyelerinin Ayazma’da toplanıp hem dua edip hem de eğlendiği bu güne halk arasında Ayazma Panayırı deniyor.

        Efsaneye göre, genç ve güzel bir kız olan Paraskevi, adadaki yüksek bir tepede bulunan Ayyalus Manastırı'ndan yakışıklı bir delikanlıya aşık oldu. Paraskevi'nin babası durumu fark edince, kızını Ayazma'da yaptırdığı küçük taş binaya hapsetti. Birbirlerine rüzgarlarla mesaj gönderen genç aşıklar Paraskevi aşk acısıyla ölünce kavuşamadı. Paraskevi’nin büyük aşkının anısına, hapsedildiği taş binaya gelerek dua etmek isteyenler için dilek pınarı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa