Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANAKKALE'de, tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki Nezahat Ağırman'ın bağışlanan organlarından iki böbreği ve karaciğeri, nakil bekleyen 3 hastaya can verecek.

        Gelibolu ilçesine bağlı Kavak köyünde yaşayan evli ve 4 çocuk sahibi Nezahat Ağırman, 3 gün önce yaşadığı bilinç kaybı nedeniyle Mehmet Akif  Ersoy Devlet Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde beyin kanaması geçiren Nezahat Ağırman'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

        Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Çanakkale ve Bursa'daki organ nakil merkezleriyle temasa geçti. Dün sabaha karşı Çanakkale ve Bursa'dan gelen ekip, Nezahat Ağırman'ın iki böbreği ile karaciğerini aldı. Böbreklerden biri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, bir böbrek ile karaciğer ise Bursa Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü.

        Herkese örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı merhumenin kederli ailesine başsağlığı dileklerini ileten Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, yaşama yeniden tutunacak olan hastalara da acil şifalar diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa