Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 100 yıl boyunca altyapı sorunu yaşanmasının önüne geçecek 60 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmasının tanıtım töreni Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'nın da katılımıyla gerçekleşecek.

        Japon Bankası (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasu ve başkan yardımcıları, proje danışmanı ile büyükelçilik başkatibi de törene katılacak. Konukların saat 12:00'de Biga'da olmaları bekleniyor.

        İstiklal Mahallesi Kasaplar Sokak tanıtım töreni için trafiğe kapatılacak. 26 Eylül Çarşamba günü saat 13:00'de başlayacak tören için sokağa sahne kurulacak. Tanıtım töreninin ardından ise Şehir Parkı'nda TürkJapon işbirliği ve dostluğunu temsilen anıt heykel açılışı yapılacak. Açılış törenlerinde Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Japon Bankası (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasu birer konuşma yapacaklar.

        Japon ziyaretçiler için ayrıca törenin yapılacağı sokağa Japonca 'Hoşgeldiniz' yazılı bir pankart asıldı.

        Biga Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, açılış için Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Milletvekilleri ve çok sayıda isme davetiye gönderildi.

        Geçtiğimiz Ağustos ayı ortalarında Kalafat yolu üzerinde başlayan çalışma devam ediyor. Yaklaşık 17 milyon liraya ihale edilen kanalizasyon ve yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla temel altyapı sorunları ortadan kalkacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa