Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Valiliği öncülüğünde, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının katılımıyla 2017 yılında kurulan ve altyapı çalışmaları hızla devam eden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki Akçin Çayı Islah çalışmalarını yerinde inceledi.

        Toplam 6 bin 600 metre güzergahta bin 400 metre trapez kesit istifli taş tahkimat ve 4 bin metre eğimi düzenlenmiş doğal kanal olacak şekilde ıslahı planlanan Çanakkale Ezine Gıda OSB Akçin Çayı ıslahında, DSİ iş makineleri ile 5 bin 400 metrelik kısımda dere yatağı tanzim ve sedde çalışması tamamlandı.

        İncelemelerde, fiziki gerçekleşmesi % 85 oranında sağlanan 30 işçi ve 3 teknik personel, 3 adet dozer 4 adet paletli ekskavatör, 2 adet yükleyici 1 adet grayder, 6 adet taş kasa kamyon, 2 adet kapaklı kasa kamyonla sürdürülen Akçin Çayı ıslah çalışmalarıyla ilgili DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman Vali Orhan Tavlıya bilgi verdi.

        İçerdiği 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı, idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olarak planlanan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale’nin tarıma dayalı ekonomisini yeni ve ileri bir aşamaya taşıması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa