Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Sultan Tavuğu Milli Irk Koruma Projesi çalışmaları dahilinde Türkiye genelinde 2. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

        Lapseki’de Sultan Tavuğu Milli Irk Koruma Projesi çalışmaları kapsamında Türkiye geneli 2. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Lapseki Şehitler Parkında kafeslerde sergilenen sultan tavuk ırkı özellikle küçük çocukların ilgisini çekti. Tavuklarla yakından ilgilenen çocuklar onlarla oyun oynamayı da ihmal etmedi. Aileler milli ırk kafeslerinin önünde çocukların fotoğraflarını çektirdi.

        Türkiye Sultan Tavukları Kulübü Başkanı Eyüp Uyanık, "Sultan Tavukları Kulübü olarak bugün Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğinin misafiri olduk. Gayemiz Türkiye genelinde milli bir ırk olan sultan tavuğunu ülkemize tanıtarak çocuklarımıza sevdirmek. Bunun için her türlü projeye başlamak istiyoruz. Bununla ilgili bir takım çalışmalar halen devam ediyor. Hep beraber milli değerimize sahip çıkmak için çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız" diye konuştu.

        Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Murat Baştürk, milli ırkların devamı için katkıda bulunacaklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa