Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale’de, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelibolu’ya gelişinin 90. yıldönümü törenle kutlandı.

        Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören saat 11.00'de Gelibolu 2. Kolordu Karargahı önünde başladı. Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Garnizon Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, askeri erkan, daire müdürleri, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Atatürk'ün ilçeye gelişinin anons edilmesi ile başlayan törende, Kaymakam Kılınçkaya, Garnizon Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Özacar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından yapıldı.

        Sözlerine “Atatürk, 103 yıl önce, düşmana direnmek için Gelibolu Yarımadasındaydı. Atatürk, 90 yıl önce harfleri öğretmek için yine Gelibolu’daydı” diye başlayan Başkan Özacar, “Atatürk, bugün de yine Gelibolu’da, Geliboluluların kalbindedir. Bu yarımadada izleri olanın, ruhumuzda da izleri vardır. Bu iz hiçbir zaman silinmemiştir ve silinmeyecektir. Ruhu şad olsun” dedi.

        “Gelibolu olarak çok şanslıyız, onurluyuz, gururluyuz” diyen Başkan Özacar, “Düşünün ki dünyanın en çetin savaşlarından biri 1. Dünya Savaşıdır. 1.Dünya Savaşının en efsanevi cephesi Gelibolu Yarımadasıdır. Bu savaş Gelibolu’dan bir lider çıkarmıştır. O lider Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ülkelerin politikalarını, sınırlarını, siyasi yapılarını değiştiren buradaki mücadele dünyanın en büyük liderlerinden birini Atatürk’ü armağan etmiştir. Bu hepimiz için eşsiz bir onurdur” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa