Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2018 Troya Yılı ve bu yıl 55’incisi düzenlenen Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri kapsamında ‘Troia’dan Bergama’ya 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun startı verildi.

        Çanakkale Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde yer alan Troya Ören Yeri’nden startı verilen, ‘Troia’dan Bergama’ya 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun açılış töreni, ören yerindeki tahta atın önünde gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve bisikletçiler katıldı.

        UNESCO Dünya Mirası bisiklet yolunun çalışmalarına 3 yıl önce başladıklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “İlk önce İzmir’in iki önemli dünya mirası Bergama ile Efes arasında bunu gerçekleştirdik. Önce EfesosBergama, sonra BergamaEfesos arasında yapıldı. Bu yılda bu etkinliği Troia’ya taşıdık” şeklinde konuştu.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yılın 2018 Troya Yılı ilan edildiğini söyleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ‘Troia’dan Bergama’ya 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’nun, Troya Bergama arasında düzenlenmiş olmasının anlamlı olduğunu belirtti. Başkan Gökhan, etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından, hediye takdimi ve Truva atı önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

        Daha sonra, 100 bisikletçinin katıldığı ‘Troia’dan Bergama’ya 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu’ başladı.

        Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’de bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi.

        Bisiklet turu, bisikletçilerin 220 kilometre pedal çevirerek, yarın Bergama’ya ulaşmasıyla son bulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa