Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Motorin fiyatlarına ZAM! Güncel Akaryakıt fiyatları 17 Nisan 2022: LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Ankara, İstanbul, İzmir benzin litre fiyatları - Enerji Haberleri
        • 1

          Araç sahipleri, çiftçiler ve iş dünyası güncel akaryakıt fiyatlarını takip ediyor. Motorin, benzin ve LPG otogaz fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda arka arkaya gelen indirimleri yeni zamlar izliyor. Sektör temsilcileri tarafından açıklanan motorine zam beklentisi gerçekleşti, mazot litre fiyatı dün gece yarısı itibarıyla yeniden yükseldi. 17 Nisan Pazar günü akaryakıt istasyonlarına gidip mazot alacak vatandaşlar, güncel benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarını merak ediyor.

        • 2

          MOTORİNDE BÜYÜK ZAM!

          Brent petrolde varil fiyatının 98 dolara kadar düşmesi Nisan ayı içerisinde motorin ve benzin fiyatlarında fiyatların düşmesine neden olmuştu. Küresel piyasalara göre brent petrol fiyatlarının 111 dolar seviyesinde işlem görmesiyle birlikte motorin fiyatlarına zam geleceği konuşulmaya başlamıştı.

          15 Nisan Cuma gecesi, 16 Nisan Cumartesi geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1,79 lira zam geldi.

        • 3

          BENZİN FİYATLARI GÜNCEL

          Güncel piyasalara göre 16 Nisan Cumartesi günü benzinin litresi İstanbul'da ortalama 19,01 liradan, Ankara'da 19,10 liradan, İzmir'de ise 19,12 liradan satışa sunuluyor.

        • 4

          MOTORİN FİYATLARI GÜNCEL

          Güncel piyasalara göre dün gece yarısı gelen zamla birlikte 16 Nisan Cumartesi günü motorinin litresi İstanbul'da ortalama 20,24 liradan 22,03 liraya, Ankara'da 20,32 liradan 22,11 liraya, İzmir'de ise 20,32 liradan 22,12 liraya çıktı.

        • 5

          LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

          Güncel piyasalara göre 16 Nisan Cumartesi günü LPG otogazın litresi İstanbul'da ortalama 11,67 liradan, Ankara'da 11,83 liradan, İzmir'de ise 11,66 liradan satışa sunuluyor.

        • 6

          MARTTA ZAM ŞAMPİYONU OLDU

          TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre martta en fazla fiyat artışı yaşanan ürün yüzde 32.67 ile motorin oldu. Motorini yüzde 24.41 ile benzin takip etti. Rusya'nın önemli motorin üreticilerinden birisi olması sebebiyle motorindeki fiyat artışı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de benzinden fazla yükseldi. Bu sebeple motorin ve benzin arasındaki makas açıldı. Motorinin litresi 21.23 liraya satılırken benzinin litresi 19 lira oldu. Motorin fiyatı yılın ilk 3 ayında, martın son haftasındaki 23.59 liralık zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 66 yükseldi.

        • 7

          EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

          Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

          Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        • 8

          Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa