Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)BURSA'dan çalışmak için Filipinler'e giden Faruk Çobanoğlu, burada tanışıp aşık olduğu Grace Marinela Villasenor Red ile evlendi. Türk örf ve adetlerine uygun olarak düzenlenen düğün töreninde eline kına yakılan Filipinli gelin Red, aşkının peşinden Türkiye'ye geldiğini söyledi.

        Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde oturan Faruk Çobanoğlu, kısa süre önce çalışmak için Filipinler'e gitti. Burada Grace Marinela Villasenor Red ile tanışan Çobanoğlu, birbirlerine aşık olunca evlilik kararı aldı. Damadın ailesi ilk önce Türk adetlerine uygun olarak kızı ailesinden istedi. Ailenin onay vermesiyle çiftin düğünü, damadın memleketi olan Mustafakemalpaşa'nın Kurşunlu köyünde geleneklere uygun olarak yapıldı.

        ELİNE KINA YAKILDI

        Düğün töreni öncesi geleneklere göre gelinin eline kına yakıldı. Kayınvalidesi, Filipinli gelininin avcuna altın koyup kına sürdü. Daha sonra nikah töreni ve ardından takı merasimi yapıldı. Düğüne katılan akraba ve yakınları, yeni yuva kuran çifte taktıkları takılarla destek olmaya çalıştı. Daha sonra çalınan müzik eşliğinde oyunlan oynandı. Türk oyun havalarını çok beğenen Filipinli gelin saatlerce pistten inmedi. Türkiye´ye kendisini aşkın getirdiğini belirten Grace Marinela Villasenor Red, "Faruk´la bir birimizi çok sevdik, evlenmeye kara verdik. Düğünümüz burada oldu Türkiye´yi çok sevdim" dedi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Bursa / Mustafakemal Gökhan ÖZHAN

        2022-09-28 19:16:55

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa