Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA, (DHA)BURSA'da otomobilden indirdiği eski eşi Yasemin Ağır (45) ile yanındaki Yahya Aydın´ı (48) tabancayla vurarak öldürüp, yoldan geçen Şeyma Ü.'nün (17) ise yaralanmasına neden olan polis memuru Bilal Ağır (52) hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Bilal Ağır için öldürdüğü Yasemin Ağır ve Yahya Aydın için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, yaraladığı Şeyma Ü. için de 5 yıl hapis cezası istendi.

        Polis memuru Bilal Ağır, şubat ayında otopark girişinde 2 yıl ayrı yaşadıktan sonra 2 ay önce boşandığı kendisiyle aynı soyadı taşıyan, okul müdürü Yasemin Ağır'ın kullandığı otomobili, önünü keserek durdurdu. Bilal Ağır, tartıştığı Yasemin Ağır ile yanındaki Yahya Aydın'ı araçtan indirip dövdükten sonra, tabancası ile kurşun yağdırdı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda Yasemin Ağır ve Yahya Aydın ağır, yoldan geçerken kurşun isabet eden Şeyma Ü. ise hafif yaralandı. Yaralılardan 1 çocuk annesi Yasemin Ağır ile Yahya Aydın, hastanede yaşamını yitirdi.

        Olay sonrası yakalanıp gözaltına alınan Bilal Ağır, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ağır savcılıktaki ifadesinde, "Yasemin ile daha önceden boşanmıştık. Tekrar evlendik. Kızımız dünyaya geldi. Son zamanlarda ailesinin tavırları nedeniyle aramız açıldı. Ben ayrı bir eve yerleştim. Buna rağmen kızım ile annesinin ihtiyaçlarını karşılıyordum. Daha sonra Yasemin'in isteği üzerine tekrar boşandık. Kızımın bazı sorunları vardı. Kendisine hediye alıp moralini düzeltmek için alışveriş merkezine gidiyordum. Yolda Yasemin'in kullandığı otomobili gördüm. Durdurup kendisiyle kızımızla ilgili konuşacaktım. Yanında oturan kişinin agresif tavırları ve küfürleri sebebiyle bu olay meydana geldi. Son derece üzgün ve pişmanım" dedi.

        Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianameyi hazırladı. İddianamede; tutuklu sanık Bilal Ağır'ın, Yasemin Ağır'ı 'Boşandığı eşi kasten öldürmek', Yahya Aydın'ı da, 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, Şeyma Ü.'yü yaraladığı için de 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

        Bilal Ağır, iddianamenin nöbetçi mahkemece kabul edilmesinin ardından ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başlayacak. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Bursa Halil ÖZÇOBAN

        2022-08-03 11:03:28

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa