Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Yenişehir ilçesinin ünlü biberinde hasat başladı. Biber bu sene rekoltesi ve fiyatı ile üreticinin yüzünü güldürdü.

        Lezzeti ve kalitesi ile kendi tüm Türkiye ve dünyaya ispatlamış olan adına Uluslararası Altın Biber festivalleri düzenlenen Yenişehir biberi fiyatı ile üreticileri sevindirdi. İlçeye bağlı toplam 20 bin dönüm alanda ekilen biber çeşitlerinin hasadına başlandığını kalitesi ve fiyatı ile üreticilerin yüzünü güldürdüğünü açıklayan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “ Biber ekimi geçmiş yıllara göre ekimi azalsa da hibrit biberinde verim yüksek oluyor. Şuanda 8 ila 12 lira arasında biber çeşitlerine göre fiyatlar değişiyor. Masraflar yüksek buna rağmen biber üreticimizin yüzünü güldürdü. Sırada yağlık kırmızı biberin hasadı olacak. Oda inşallah üreticimizi sevindirir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa