Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İznik Gölü Bazilikal Kilise sualtı kazılarına hazırlanan Bursa’nın sualtı arkeologları, Mudanya’da bir hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamladı.

        Mudanya Belediyesi Sualtı Araştırmaları Merkezi, İznik Gölü Bazilikal Kilise’nin sualtı kazılarına hazırlanan 15 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Arkeoloji bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve İznik Sualtı Kazısı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin koordinatörlüğünde Mudanya Belediyesi Sualtı Araştırmaları Merkezi’nde İznik Gölü Bazilikal Kilise sualtı kazıları için aldıkları eğitimleri tamamladı. Sualtı arkeolojisi öğrencileri CMAS 1* belgeli Scuba eğitimini Mudanya’da tamamlayarak bir yıldız dalış brövesi aldılar. Öğrencilerin teorik eğitimleri Taş Mektep Akademi’de, pratik eğitimleri ise Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu ve Arnavutköy limanında gerçekleştirdi.

        Mudanya’yı bilim, kültür ve sanatla geleceğe taşıma konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaları sürdürdüklerine dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Sualtı Araştırmaları Merkezi’nde ilk eğitimlerimiz tamamlandı. Bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği merkezimizi bireysel sporlarla da destekleyerek daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa