Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararası Bursa Festivali’nde yıl heyecanı devam ediyor.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Atış Şirketler Grubu ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 12 Haziran’dan bu yana birbirinden ünlü sanatçıları Bursalı hayranlarıyla buluşturan festivalde, bu yıl bir ilk daha yaşanacak.

        Özbekistan’ın Harezm yöresine özgü geleneksel “Lazgi” dansı, Soul And Love “Ruhun ve Aşkın Dansı” gösterisi ile Uluslararası Bursa Festivali’nde ilk kez sahne alacak.

        2019 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilen Lazgi Dansı, Alisher Navoi Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu’nun bale topluluğu tarafından 2829 Haziran tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Osmangazi Salonu’nda sahnelenecek.

        Önceki akşam İstanbul AKM’de Koreograf Raimondo Rebeck’in yönetiminde sanatseverlerin karşısına çıkan Lazgi “Ruhun ve Aşkın Dansı”, 28 Haziran ve 29 Haziran akşamı da Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

        Lazgi Dance Of Soul And Love’ın biletlerine 50 TL 75 TL ve 100 TL olarak biletinial.com platformundan, Tayyare Kültür Merkezi ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden ulaşılabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa