Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun düzenlediği tiyatro derslerinde bu defa dram sonrası tiyatro konu edildi. Tarihsel avangartlardaki değişimlere değinen Doç. Dr. Süreyya Karacabey, yapısı bozulmuş metinler ve yeni yapı almış tiyatro yapma biçimleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

        Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun düzenlediği tiyatro dersleri devam ediyor. Tiyatro oyuncuları, öğrenciler ve tiyatroya ilgi duyanların katıldığı derslerin eğitmenliğini Doç. Dr. Süreyya Karacabey yapıyor. İlki geçen ay düzenlenen tiyatro derslerinde bu defa dram sonrası tiyatro ele alındı.

        Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki derste, tarihsel avangartlardaki değişimler ile değişime uğramış, yapısı bozulmuş metin ve yeni yapı almış tiyatro biçimlerinden örnekler verdi.

        Bir metni anlatısal hale getirerek dramatiğinin bozulabileceğini belirten Karacabey, “Örneğin klasik bir metni, rejiyle ve oyunculukla oynayarak yapısızlaştırabilirsiniz. Bu şekilde dramatik olmaktan çıkarıyorsunuz. Dramatiği bozmak için anlatısal hale getirebilir, kronolojiyi değiştirebilirsiniz. Bu hoşluk olsun diye yapılmıyor. Bir hikayeyi o biçimde anlatmanın, bu geçişlerle bir ilgisi var” dedi.

        Doç. Dr. Süreyya Karacabey derslerde katılımcılarla,tiyatronun geçmişten günümüze değişimine yönelik bilgiler de paylaşıyor.

        Haziran ayına kadar sürecek olan tiyatro dersleri çerçevesinde 2324 Mayıs’ta ‘Performatif

        Dönemeç1’, 67 Haziran’da da ‘Performatif Dönemeç2’ başlıkları ele alınacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa