Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erol Comart, hastalıklardan korunmanın en güzel yolu aşılanmak olduğu konusunda aileleri uyardı.

        Aşı haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan Hayat Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erol Comart “Dünyanın her yerinde bazı hastalıklardan korunmanın en güzel yolu aşılanmak. Aşı takviminde yer alan aşılar, difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, hepatit B, hepatit A, H. İnfluenza tip b, tüberküloz, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, suçiçeği ve pnömokok (zatürre) aşılarıdır. Türkiye’de de 1981 yılından itibaren uygulanmakta olan genişletilmiş bağışıklama programı çerçevesinde sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz olarak 13 tane farklı hastalığa karşı rutin aşılama çocuklarımıza yapılmaktadır. Bu 13 farklı hastalığa karşı yapılan aşılama neticesinde birçok hastalık önemli bir sağlık meselesi olmaktan çıkmıştır. Bunların içerisinde, zaturre, verem, karaciğer iltihaplanması, karaciğer kanseri, karaciğer sirozu gibi hayatı tehdit eden önemli hastalıklarda bulunmaktadır. Aşılama ile bazı salgınların önüne geçmek mümkündür. Bunun örneklerinden biriside, çok kısa zamanda karşılaştığımız korona virüsüdür" ifadelerini kullandı.

        Aşılanmanın tamamlanmasıyla beraber dünya üzerinde artık çocuk felci ve çiçek hastalığı görünmediğini ifade eden Uzm. Dr. Erol Comart, “Dünya tarihinde yaşanmış çocuk felci, çiçek hastalığı örnekleri de mevcut. Aşılanmanın tamamlanmasıyla beraber dünya üzerinde artık çocuk felci ve çiçek hastalığı görünmemekte. Türkiye'de uygulanmış olan neenotal tetanoz programıyla son 15 yıldır yeni doğan tetanozu da görmemekteyiz. 13 farklı hastalığa karşı çocuklarımız aşılandığında, bunlarda hayatımıza mesele olmaktan çıkacaktır. Sağlıklı yaşamak için, rutin aşı takvimine uyalım” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa