Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'da liseli kız öğrenciler, 2 yıllık çalışmalar sonucu, atık PVC borulardan her şarkıya ritim tutan müzik aleti yaptı.

        Bursa Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, 2 yıl önce müzik aleti yapmak için kolları sıvadı. Yaptıkları araştırmalar sonucu borulardan ritim oluşturabileceğini fikrine vardılar. Hemen çalışmaya başlayan öğrenciler, atık PVC borulardan deneme yanılma yöntemiyle 26 nota elde etti. 2 yıllık çalışmaları neticesinde atık PVC borularla müzik aleti yapan öğrenciler, bu aletle her şarkıya ritim tutabiliyor.

        2 yıllık çalışmaları sonucunda müzik aleti yaptıklarını ifade eden öğrenciler "Müzik ve matematik arasındaki bağlantıyı incelemek üzere bir müzik aleti geliştirdik. Bu müzik aletini okulumuzda kullanmak için yaptık. Biz bu aleti inşaatlardan topladığımız atık malzemelerle yaptık. Atık PVC borular, demir malzeme ve ahşap kullandık. Atık malzemelerden yaptığımız için bize hiç maliyeti olmadı. Alet 26 nota sesini çıkarttığı için her şarkıyı çalabiliyoruz. Görenler çok beğendi" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa