Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mudanya Belediyesi, NASA’da görev yapan ilk Türk bilim adamı İsmail Akbay’ı, doğum günü olan 17 Ekimde Tirilye’de “Bilim Buluşması”nda anacak.

        Mudanya Belediyesi, Apollo 11 uzay aracının Ay’a tarihî yolculuğunun ve astronot Neil Armstrong’un “İnsan için küçük, insanlık için dev bir adım” dediği keşifte katkısı olan NASA’nın ilk Türk mühendisi İsmail Akbay anısına Tirilye’de Bilim Buluşması düzenliyor.

        Trilye Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği ve Bursa Amatör Astronomi Kulübü ile birlikte düzenlenecek olan program, 17 Ekim Pazar günü Taş Mektep’te saat 14:00'de “Kırılmayan Yumurta” çocuk atölyesi ile başlayacak. Ardından Tirilye Kültür Merkezi'nde saat 15:30'da İlhan Vardar'ın "Astrolojiden Ufolojiye" ve 17:00'da Mustafa Tolay'ın "Leonardo'nun Buluşları, Mühendislik ve Optik Çalışmaları" söyleşileri ile devam edecek. Son olarak Tirilye sahilinde saat 18:30'da Atilla Tinkılıç tarafından "Gökyüzü Gözlem Etkinliği" gerçekleştirilecek. Tirilye Kültür Merkezi’nde 1723 Ekim tarihleri arasında İsmail Akbay fotoğraf sergisi gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa