Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, "Osmanlı'dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı Cennet Sofrasına" kitabında emeği geçen Giritlilere teşekkür edip, ilk kitapları kendilerine hediye etti.

        Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin girişimleriyle düzenlenen programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Halk Bilimci Folklor Araştırmacısı Zedal Kondakçı'yı ağırladılar. Programda Gedik, "Osmanlı'dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı Cennet Sofrasına" kitabının hazırlanış ve basımına kadar olan öyküsünü anlattı. Bursa’nın yemek konusundaki zenginliğine vurgu yapan Gedik, bu kitapta Bursa’nın döneri, pideli köftesi, kestanesi dışındaki yemek kültürünü tanıtmak istediklerini söyleyerek, "Bütün ilçeleri gezerek yöresel tatlarını araştırıp tariflerini aldık. Bunlardan biride Mudanya ve Girit yemekleriydi. Mudanya’da 7 ablamızı ziyaret edip kendilerinden Akdeniz yeşilliklerinden oluşan Girit Mutfağı tariflerini de kitabımızda neşrettik. Bize gösterdikleri yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

        Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehranur Biricik ise, Giritlilerin yemek kültüründen bahsederek, yayınlanan kitapta Girit kültürü yemek tariflerine yer verdiği için emeği geçenlere teşekkür etti.

        "Osmanlı'dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı Cennet Sofrasına" kitabına Girit yemekleri tarifleriyle katkıda bulunan Girityalılar, Fatma Sevgi, Melda Üney, Melek Coşkun, Meral Ertokat, Sezer Arık, Neslin Arık, Zehranur Biricik oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa