Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, Disleksi Haftası dolayısıyla seminer düzenledi.

        Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde özel eğitim alan öğretmeni Reşat Vural, disleksinin nedenleri, belirtileri ve dislektik fertlerin beyin sistemi konusunda bilgiler verdi. Seminerde her beş kişiden birinin disleksi olduğuna dikkat çeken Vural, “Disleksi sorunu olan çocukların aileleri, sorunun farkına varınca kaygılanıyor. Bunun sadece kendisinde olduğunu düşünüp bunalıma giren aileler bile olabiliyor. Disleksi bir hastalık değildir. Da Vinci, Einstein, Mozart, Edison ve çocukların çok sevdiği çizgi film karakterlerinin sahibi Walt Disney de disleksiydi. O yüzden kaygılanmaya gerek yok. Yeter ki farkına vararak, uzmanıyla buluşalım. Gerekli tedbirler alınınca sorunlar büyük oranda çözülüyor” dedi.

        Bu tür seminerlerin farkındalığın artması için oldukça önemli olduğunu belirten Vural, “Herhangi bir nörolojik sorunu olmayan bu çocuklar, okula başladıklarında bir dizi sorunlarla kendini göstermektedir. Bu sebeple disleksi yaşayan çocuklarımızın geleneksel eğitim sisteminin yanı sıra özel eğitim almalarını tavsiye ediyorum. Aynı zamanda ailelerin sabırlı ve anlayışlı bir şekilde bol okumalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa