Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 106 yaşındaki Şükriye Bayram, yakından gördüğü Atatürk'ü anlattı. Bayram, "Mustafa Kemal Atatürk hayatını kaybettiğinde çok ağladık. Kendisi için Mevlidi Şerif ve Kur'anı Kerim okuttuk. Bugün rahat ediyorsak önce Allah'ın, sonra onun sayesinde ediyoruz" dedi.

        Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi İnegöl'de de Mustafa Kemal Atatürk'ü yakından gören 106 yaşındaki Şükriye nine o anları anlattı. İnegöl'e bağlı Hocaköy Mahallesi'nde oturan 1913 doğumlu Şükriye Bayram, "İri biriydi, kafasında kadife bir şapka vardı. O zamanlar ben çalışıyordum. İnegöl'e geldi, ben de kendisini gördüm. O hayatını kaybettiğinde ben 20 yaşlarında falandım. Duydum herkes çok ağladı, insanlar sokağa döküldüler, çok üzüldüler. Bugün o adamın sayesinde rahat rahat evlerimizde oturuyoruz. Bakın hiçbir yerde bir tüfek patlamıyor. Atatürk öldüğünde ağladık, onun için Mevlidi Şerif ve Kur'anı Kerim okuttuk" dedi.

        Yunan işgaline de şahit olan Şükriye nine, "Yunanlılar Kütahya'dan, Eskişehir'den geldiler. İnsanları sürdüler, ben camdan bakıyordum çok korkuttum. Annem hemen beni camın önünden aldı bizlere bir şey yapmasın diye Yunanlılar. Çok zulüm ettiler insanlara Yunanlılar, sonra Atatürk attı onları buradan sürdü. O zamanlar çok fakirlik vardı, çalışmaktan dünyaya bakamıyorduk. Daha sonra Eskişehir'de harp oluyor. Annem ve babam İnegöl'e geliyorlar. Burada yolda çeteler annemin ve babamın önünü kesiyorlar paralarını alıyorlar, sonra da babamı dövüyorlar. Babam bu olaydan 40 gün sonra hayatını kaybetti" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyen Şükriye nine, onu çok görmek istediğini de belirterek, "Çok bekledim gelirse onu görecem diye. Ama işi çıktı gelemedi. Çok işi var, hangisine bakacak. Allah yardımcısı olsun, ona çok dua ediyorum" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa