Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa’ya gelen Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Lucia Puttrich, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi. Alman bakan, Bursa’nın fethiyle Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş hikâyesinin anlatıldığı müzeyi muhteşem buldu.

        Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Lucia Puttrich, Hessen milletvekilleri, meclis üyeleri ve Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehri Lahn Dill Kreises Kaymakamı Wolfgang Schuster’in de yer aldığı heyete Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdirdi. Alman bakan ve beraberindeki heyete müze hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, Fetih Müzesi’nin dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olduğunu söyledi. 42 metre açıklığıyla dünyanın en büyük kubbesinin de yine Fetih Müzesi’ne ait olduğunu ifâde eden Başkan Dündar, “Fetih Müzesi, iç içe geçmiş iki ayrı bina olarak inşâ edildi. Kubbe kısmı 6 ayak üzerine oturtuldu. Bunlar, Bursa’da metfun 6 padişahı simgeliyor. Kubbenin altındaki amfi sahne aynı zamanda 1000 kişilik gösteri merkezi olarak kullanılıyor” dedi.

        Müzedeki İznik çinileri hakkında da Puttrich’e bilgiler veren Başkan Dündar, daha sonra Hessen heyetine Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği kronolojik sergi salonunu gezdirdi.

        Puttrich 693 yıl öncesine gitti

        Lucia Puttrich ve beraberindeki heyet, Bursa’nın fethinin panoramik resim ile tasvir edildiği müzenin kubbe bölümüne çıktığında ise büyük hayranlık ve şaşkınlık yaşadı. Tam panoramik olmasından dolayı kubbeye çıktığında bir süre şaşıran Alman bakan, panoramik resimde yer alan 10 bin figürün arasında âdetâ kayboldu. Bursa’nın 23 yıl süren kuşatma sonunda kan dökülmeden el değiştirdiği tarihî buluşma gününü tasvir eden panoramik resmi dikkatle inceleyen Puttrich, 693 yıl öncesinin Bursa’sına şahitlik etti.

        Müzede bulunan Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği üyesi çocukların ok atma gösterisini de izleyen Puttrich, kısa bir eğitim aldıktan sonra yayı eline alarak ilk okunu attı. İlk atışında hedefi vurma başarısı gösteren Lucia Puttrich, bu alanda ne kadar kabiliyetli olduğunu gösterdi. Puttrich, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri tarafından sergilenen dans gösterisini de beğeniyle izledi.

        “Dünyada görülmesi gereken eserlerden bir tanesi”

        Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni çok beğendiğini ifâde eden Puttrich, “Müzenin gerek mimarî yapısı, gerekse sanat değerleri beni çok etkiledi. Osmanlı’nın köklerini ifâde etmesi açısından tarihî değer taşıyan bir eser olmuş. Bence dünyada görülmesi gereken müzeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Almanya’ya döndüğümde bu eserden uzun uzun bahsedeceğim” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa