Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Ticaret Bakanlığı destekleriyle hazırlanan ‘Bursa Dondurulmuş Gıda, Taze Sebze Meyve ve Süt Ürünleri Üreticilerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi’ (URGE) projesi başladı.

        BTSO, üyelerinin dış pazarlara açılması ve ihracat kaynaklı gelirlerini artırabilmesi maksadıyla URGE projelerine devam ediyor. Farklı sektörlerde 22 ayrı URGE projesi yürüten ve bu alanda Türkiye’nin lider kurumu olan BTSO, projelerine ‘Dondurulmuş Gıda, Taze Sebze Meyve ve Süt Ürünleri’ sektörünü de ekledi. 29 firmanın yer aldığı projenin bilgilendirme toplantısı BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO’nun URGE projelerinde elde ettiği başarılarla Türkiye’ye örnek bir kurum haline geldiğini söyledi. Gıda sektöründe hayata geçirilen ilk URGE projesi sayesinde birçok firmanın ihracat, kurumsallaşma ve verimlilik alanında büyük kazanımlar elde ettiğini kaydeden Onur, “Gıda alanında başlattığımız ikinci URGE projemizde de benzer başarıları yakalamayı hedefliyoruz. ‘Dondurulmuş Gıda, Taze Sebze Meyve ve Süt Ürünleri’ ihracat odaklı bir sektör. URGE kapsamında gerçekleştireceğimiz yüksek standartlı eğitim ve danışmanlık hizmetleri, alım heyetleri ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri ile sektörün ihracat potansiyeline güç katacağız” dedi.

        Hedef 40 milyon dolar

        BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, URGE projesinin ihracat yapmak isteyen veya halihazırda ihracat yapan firmaların daha verimli bir şekilde yurt dışı pazarlarda yer almasını sağlayan bir proje olduğunu söyledi. Dondurulmuş gıda, konserve gıda, süt mamûlleri ve unlu mamüller gibi alanlardaki üreticilerin yer alacağı URGE projesiyle Bursa’nın tarıma dayalı gıda sanayisindeki gücünü tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Bayizit, “Firmaların yer aldığı, çok başarılı bir küme oluşturduk. Projede yer alan 29 firmamızın 2018 yılında gerçekleştirdiği toplam 28 milyon dolarlık ihracatı, 3 yılın sonunda 40 milyon dolara taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.

        Ticaret Bakanlığı’nın yüzde 75’e varan oranlarda destek verdiği URGE projesi firmaların durumlarının tespit edileceği ihtiyaç analizinin ardından düzenlenecek eğitimle faaliyetlerine başlayacak. Proje kapsamında danışmanlık ve eğitim hizmeti alacak firmalar, belirlenecek hedef pazarlarda düzenlenecek programlara katılacak. Firmalar için ayrıca marka, kurumsallaşma, tanıtım, yurt dışı fuar ziyaretleri, alım heyeti ve ikili iş görüşmeleri gibi faaliyetler düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa