Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım ve Satış Kooperatifi, kuruluş yıldönümünde 12 bin 210 ton zeytin alımıyla tarihinin rekorunu kırdı.

        Kooperatif Başkanı Ali Yıldız, Marmarabirlik Başkan Yardımcısı Şevket Karagöz ve yönetim kurlunun hazır bulunduğu toplantıda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, “67 yaşına bu gün gelen kooperatifimiz, yarım asrı geride bıraktı. Kooperatifimiz için bugün çok özel bir gündür. Bugün kooperatifimiz tarihinde bir rekora imza atarak şu ana kadar 12 bin 210 tonla rekor alım yapılmıştır. Bütün ortaklarımız, şahsım ve yönetim kurulumuz adına üretici üyelerimize teşekkür ediyorum. Kooperatiflerine sahip çıktıkları müddetçe bizler de şevkle ve mücadele edeceğiz. Bu yıl sıkıntılı bir ortamda ortaklarımızın beklentilerinin çok farklı olduğunu görüyoruz. Biz de bu beklentiye cevap verebilmek için kapasitemizin bir buçuk katı alım gerçekleştiriyoruz. Çevremizdeki kooperatiflerin havuzlarını kullanarak alım kapasitemizi artırmış olduk. Bu yıl diğer alıcıların piyasada olmaması, üreticimizin mahzendeki zeytinlerinin tükenmemesi piyasanın üzerinde zeytin alımı yapmamıza sebep oldu” dedi.

        Yıldız, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve bazı kişilerin “Afrin’den zeytin alıyorsunuz” ithamının yalan ve iftara olduğunu söyledi. Zeytin alımlarının devam ettiğini açıklayan Yıldız, “Hiçbir şekilde alımlar durmadı, kooperatife bağlı bulunan zeytin toplama merkezlerinden kurulan taşıma ağıyla alımlarımızı gerçekleştirerek depolarımız ulaştırmaktayız. Üreticimize, kooperatifimize olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı bereketli hasatlar diliyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa