Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'nın Karacabey ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlandı.

        Cumhuriyet Alanı’nda anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törenlere Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, , Belediye Başkan Vekili Faruk Türe ile protokol mensupları, STK temsilcileri ve muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Faruk Türe, törende yaptığı konuşmada, 96 yıl önce emperyalistler ve onların bölgedeki temsilcisi Yunanlılar tarafından bölgenin işgal altında olduğunu hatırlattı.

        Türe, "Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Tarih, nesillerimize geçmişimizi anlatmak, ondan ibret almak, tarihî olayları tecrübe hanesine yazmak ve bir daha o acı günleri, memlekete zarar veren günleri yaşamamak için çok önem verilmesi gereken bir alandır. Onun için 96 yıl öncesini, o yıllarda yaşadığımız acıları gelecekte bir daha yaşamamak için genç nesillere aktarmak, anlatmak ve onlara milli ruhu kazandırmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa