Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında 7 ilim ve bilim insanının hikayesi beyaz perdeye taşındı. Gönül dostlarının hayatlarının konu alındığı festivalde yer alan filmler için 78 Eylül tarihleri arasında Bursa Orhangazi Parkı’nda özel halk gösterimi gerçekleştirilecek.

        Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olan Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nin 5.’si gerçekleştiriliyor. 7 şehirde yaşayan 7 ilim ve bilim adamının hikayesini temel alan yarışma her yıl belirli bir tema üzerine senaryo haline getiriliyor. Yurt içi ve yurt dışından üniversitelerin iletişim fakültelerinin ortaklaşa yürüttüğü festival kapsamında 7 ilim ve bilim insanının hayatı film haline getirildi.

        89 Eylül’de

        Profesyonel bir ekip tarafından Bursa başta olmak İstanbul ve İskenderun gibi farklı şehirlerde çekimleri tamamlanan festival kapsamında Bursa’da ücretsiz özel halk gösterimi gerçekleştirilecek. Hoca Ahmed Yesevi, Mevlana Celaleddini Rumi, Şeyh Edebali, Şeyh Şabani Veli, Üftade Hazretleri, Yahya Şirvani ve Yunus Emre gibi ilim insanının hayatını konu alan filmler, 89 Eylül 2018 tarihleri arasında gösterime sunulacak. Bursa Orhangazi Parkı’nda yapılacak olan organizasyon saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirilecek.

        Gönül dostlarının hayatları aktarılacak

        Uluslararası Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, BTSO, Yunus Emre Enstitüsü, Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği ile My yapım işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Festival ile gönül dostlarının yaşam tarzları ve düşünceleri yeni nesillere aktarılması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa