Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA'nın İnegöl ilçesinde, Ahmet Can Yaldız'ı (12) ısırarak, yaralayan başıboş köpek, İnegöl Belediyesi ekiplerince bulunup, karantinaya alındı. Tasmalı olduğu görülen köpeğin daha önce kısırlaştırılıp, aşıları yapılarak sahiplendirildiği belirlendi. Sahiplenen kişinin köpeği sokağa bıraktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

        İnegöl'de, geçen hafta, Heykel bölgesinde oyun oynayan Ahmet Can Yaldız'ı ısırarak, yaralayan sokak köpeği, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nde karantinaya alınan köpek, Ahmet Can tarafından barınakta teşhis edildi. Barınakta yapılan incelemede, köpeğin 45 yıl önce yakalanarak kısırlaştırıldığı, aşılarının yapıldığı ve sahiplendirildiği tespit edildi. Sahiplenen kişi tarafından yeniden sokağa bırakıldığı sanılan köpeğin tasmasının olması dikkat çekti. Köpeğin saldırganlığının ise düzenli bakıma alıştıktan sonra yeniden sokağa bırakılması sonucu kalabalık ortamdan ürkmesi nedeniyle olabileceği tahmin ediliyor.

        'YENİDEN DIŞARI SALINACAK'

        Ahmet Can'ın babası Mithat Yaldız, "Oğlumu ısıran köpek, yakalandı. Şu an barınakta karantinada. Tedavisi yapılıp, rehabilite edilip, yeniden dışarı salınacak. Köpek inşallah burada uysallaşıp, yeniden olması gereken yere, sokağa gidecek. Ondan sonra zaten iş bizlere düşüyor. Çöpe atacağımız yiyecekleri sokak hayvanlarının olduğu bölgelere bırakırsak onlar da zamanla insanlara alışacak. Belki çocuklarımız köpeklerle oynayabilecek duruma gelecek" dedi.

        10 GÜN KARANTİNADA KALACAK

        İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman ise "Isırma vakası olduğu için direkt karantinaya aldık. En az 10 gün süreyle bizde kalacak. Sağlık durumu gayet iyi, herhangi bir sıkıntısı yok. 10 gün sonunda da bir sorun olmazsa Mithat Bey'e bilgi vereceğiz ve Ahmet Can'ın ısırma olayından dolayı vurulan aşıları yarıda kesilebilecek" diye konuştu. 

        SAHİPLENİLİP, YENİDEN SOKAĞA BIRAKILMIŞ

        Köpeğin daha önce sahiplenildiğini dile getiren Karıman, "Köpeğimiz daha önce bizden sahiplendirilerek çıkmış. Kulağında küpesi var. Kısırlaştırılıp, aşıları yapılmış bir köpek. Boynunda da tasması var. Bunun sahipli bir hayvan olduğu belli. Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvan Zabıtası Kanunu'na göre sahipli köpeklerin serbest bir şekilde dışarı salınması yasak. Sahipleri kontrolünde ağız maskeli ve tasmalı olarak gezdirilmeleri gerekiyor. Ancak sahiplenen kişi köpeği yeniden sokağa terk etmiş. Saldırganlığın da bundan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Düzenli bakıma alışmış bir köpek kendini yeniden dışarıda savunmasız bir şekilde bulunca kalabalığın da etkisiyle ürküp saldırmış olabilir. Köpeğin şu anda ısırmaya yönelik tavrı gözükmüyor ama bu tür köpekler çok sinsice arkadan yaklaşıp, ısırıp kaçabiliyorlar. Bu yetiştirmeye de bağlı" dedi. 

        'BAKAMIYORLARSA GETİRSİNLER'

        Sokak hayvanlarını sahiplenenlere de çağrıda bulunan Mesut Karıman, "Hayvan sahiplerine ricamız; kesinlikle ve kesinlikle sahiplendikleri köpeklere iyi baksınlar. Eğer bakmayacaklarsa sokağa bırakmayıp, tekrar bize getirsinler. Sahiplenilen köpeklerle ilgili İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi olarak tüm aşı ve bakımlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz. Sahiplenen kişilere maddi anlamda bir külfet de oluşturmuyor bu" diye konuştu.

        KÖPEK MAMASI GÖTÜRDÜLER

        Öte yandan köpeğin ısırdığı Ahmet Can ile babası Mithat Yaldız, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'ne köpek maması bıraktılar. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa