Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Su ürünlerinde av sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Hali’ndeki denetimleri sıklaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asgarî avlanma boyutlarının altındaki balıklar ile halk sağlığı için tehdit arz eden balıklara el koydu.

        Av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar ‘vira bismillah’ diyerek denize açılırken, Hikmet Şahin Kent Hali’ndeki Balık Hali’nde de hareketli günler yaşanmaya başladı. Tarım A.Ş. ekipleri, bir taraftan balıkçıların avlanma kurallarına uymalarını sağlamak, diğer taraftan da halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla denetimleri sıklaştırdı. Tarım A.Ş. Su Ürünleri Birimi tarafından yapılan denetimlerde asgari avlanma boyutunun altında ve sahipsiz olduğu belirlenen 96 kilo ağırlığında istavrit, 152 kilo ağırlığında Mezgit, 20 kilo ağırlığında dil balığı ve avlanması yasak olan 120 kilo ağırlığındaki 1 adet orkinos balığına el kondu. Söz konusu balıklar, sahip çıkılmadığı için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 34’üncü maddesine göre işlem yapılmak üzere Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi.

        Öte yandan yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden 2 tonun üzerindeki bayat istavrit balığına da el kondu. Veteriner hekim tarafından yapılan organoleptik muayene sonucu toplam 140 kasadaki 2 bin 100 kilo istavrit balığının insan tüketimi ve sanayi hammaddesi olarak kullanılmasının sakıncalı olduğu tespit edildi. Hazırlanan rapor doğrultusunda bayat balıklar imha edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa