Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa’da tarlalardaki mahsulleri istilâ eden sürüler halindeki fareler köylülere toplayacak mahsul bırakmadı. Tarlaları istilâ eden fareler böyle görüntülendi.

        Mustafakemalpaşa ilçesinin onlarca köyünde ortaya çıkan koloniler halindeki fareler köylülerin tarlalarına ektiği binlerce dönüm mahsulünü yiyip bitirdi. Bir yıl boyunca gözü gibi baktıkları ve hasat etmeye hazırlandıkları ürünlerinin fareler tarafından yendiğini gören köylüler ellerini başlarının arasına alıp kara kara düşünüyor.

        İHA tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinin Yavelli köyünde tarlaları basan fareler görüntülendi. Tarlalarda sürüler halinde gezen fareler domates, biber, kavun, karpuz, fiğ ve mısırları yiyerek bitiriyor.

        Fareler kavunun çekirdeğini çok sevdiği için tarlasına bu yıl kavun ekenler hiç kavun hasat edemedi. Onlarca köyü istilâ eden farelerin bu yıl fazla kar yağmaması, tilki ve yılanların da azalmasından dolayı çoğaldığını ifade eden köylüler, “Biz bu farelerle tek başımıza mücadele edemiyoruz. Devletimizin farelerle mücadelede bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

        Yavelli Muhtarı Ersin Demir, “Fareler yüzünden çok büyük bir zararımız. Nisan ayından itibaren bu farelerle uğraşıyoruz. Denemediğimiz ilâç kalmadı. Ürünlerimizi telef ettiler, domates, biber, kavun, karpuz, fiğ ve mısırlarımızı toplanamayacak hâle getirdiler. Bu konuda çok mağduriyet yaşadık. Geçen yıl kar yağmamasından dolayı bu kadar ürediklerini düşünüyoruz. Bir fare doğduktan 22 gün sonra kendisi de yavru yapabiliyor. Bizi maddî ve manevî olarak çok zarara uğrattılar. Bu farelerden bizim köyümüz olan Yavelli ve civarındaki onlarca köy etkilendi. Fareler özellikle kavunun çekirdeğini çok seviyor, çekirdeğine ulaşmak için kavunu deliyor. Bu yıl kavun ekenler tarlasından bir tane kavun toplayamadı” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa