Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA Osmangazi Belediyesi'nin yabancı dildeki tabelalara yönelik denetimleri sonucunda, Çarşamba ve Altıparmak semtlerinde bulunan 110 işletmenin tabelası, Türkçe yazılı yenileriyle değiştirildi.

        Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yabancı tabela kullanımının yoğun görüldüğü Çarşamba ve Altıparmak semtlerindeki denetimlerini düzenli sürdürüyor. Bu bölgelerdeki Ahmetpaşa, Selimiye, Aktarhüssam, Çırpan, Altıparmak, Hocahasan, İntizam, Şahabettinpaşa ve Kuruçeşme mahallelerinde faaliyet gösteren esnafa, iş yerlerinde Türkçe kullanma zorunluluğunu hatırlatan zabıta ekipleri, yabancı dildeki tabelaların, verilen süre sonunda değiştirilmemesi durumunda söküleceği uyarısında bulundu. Denetimlerin ardından 110 iş yeri, eski tabelaları Türkçe yazılı yenileriyle değiştirdi.

        Tabeladan fiyat listesine, menüden dış cephe giydirmelerine kadar iş yerlerindeki tüm unsurların Türkçe olmasını isteyen görevliler, denetimlerin devam edeceğini ve ikazları dikkate almayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa