Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Daha temiz ve sağlıklı Bursa’ hedefiyle, hem sahillerde hem de denizlerde temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

        Kentin değerlerini turizmde de öne çıkarmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından denizlerde yapılan temizlik çalışmaları, aralıksız devam ederken, vatandaşların da yaz tatillerini daha sağlıklı ortamlarda geçirmelerine olanak sunuluyor.

        Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü kıyı ve plaj temizlik ekipleri, halk plajlarında tesviye ve yabani otlarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yüzme sezonu öncesinde hazırlıkları tamamlanan halk plajlarına, kum nakli çalışmaları devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle özellikle Küçük Kumla halk plajında oluşan kum eksilmesi, Valilik izniyle kum nakli yapılarak çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kum eleme aracı ile de Gemsaz halk plajında çakıl, taş, ambalaj ve sigara izmariti gibi atıkların temizliği ile kum eleme çalışmaları devam ediyor.

        Deniz süpürgesi

        Halk plajlarını daha sağlıklı ve daha temiz hale getirerek vatandaşlara en iyi hizmeti vermeyi ve plaj kullanımını arttırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, deniz yüzeyinde de temizliğini sürdürüyor. BURULAŞ’tan kiralanan deniz süpürgesi ile Gemlik ve Narlı ile Gemlik ve Mudanya güzergahlarında deniz yüzeyi temizliği yapılıyor. Deniz süpürgesi ile deniz yüzeyindeki katı cisimler, konveyör bant yardımıyla gemi çöp haznesine alınıyor ve toplanan atıklar çöp kamyonları ile bertaraf alanına taşınıyor. Deniz yüzeyi temizliği çalışmaları kapsamında, pet şişe ve plastik maddeler ile yosunlar temizlenerek, denizlerin daha temiz olması sağlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa