Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden zarar görenlere yönelik yardım kampanyaları sürüyor.

        İznik Kaymakamlığı koordinesinde başlatılan kampanyaya yoğun ilgi gösteren ilçe halkı, afetzedelere destek oluyor.

        Belediye hizmet binasında oluşturulan koordinasyon merkezinde toplanan malzemeler, türlerine göre ayrıldıktan sonra tırlara yüklenip depremin yaşandığı illere gönderiliyor.

        Yardımların toplandığı merkeze gelen Cumhuriyet Anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Hamza Baydar, çantasına koyduğu oyuncak arabalarını ekiplere teslim etti.

        Oyuncaklarını verdikten sonra depremden zarar gören çocuklar için gözyaşı döken Hamza, "Bunları küçük bebeklere getirdim. Duygulandım." dedi.

        İsminin Ali olduğu öğrenilen çocuk ise pazarda sattığı limonların parasıyla çorap ve süt alarak getirdiğini anlatarak, "Akşamdan beri para biriktirdim, marketten bunları aldım. Depremdeki arkadaşlarıma bunları yolluyorum." diye konuştu.

        Çocuk ve yetişkin kıyafetleri, battaniye, su, mont, çocuk ayakkabısı, çocuk bezi, ısıtıcı, gıda ürünleri, çocuk maması, hijyen ürünleri, halı ve yakacak odundan oluşan yardım ürünlerinden oluşan 15'inci tır, ilçeden yola çıkarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa