Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da gasp şüphelisini bıçaklayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla dava açılan üniversite öğrencisi hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

        6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Enes K. (23), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktul Erkan Aysu'nun ailesi ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

        Önceki celse verdiği mütalaasını tekrarlayan cumhuriyet savcısı, sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıla kadar hapsini talep etti.

        Müşteki vekili ise sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

        Mütalaayı kabul etmediklerini dile getiren sanık avukatı, müvekkilinin kendisini korumaya çalıştığını belirterek, meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması talebinde bulundu.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğuyla, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinin "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğince sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

        Yahşibey Mahallesi'nde 3 Ocak'ta Enes K. kendisini gasbetmek isteyen Erkan Aysu'yu (31) bıçaklamış, sağlık ekiplerince Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aysu müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olay sonrası kaçan Enes K. ise Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa