Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde hurdalıktaki kavgada bir kişinin darp sonucu ölümüne ilişkin hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

        Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ferhat T. (21) ile maktul Mustafa Yakut'un oğulları ve taraf avukatları katıldı.

        Kendisine yöneltilen suçlamayı reddeden Ferhat T, emniyetteki ifadesinde darp olayını itiraf ettiğinin hatırlatılması üzerine korktuğu için doğru beyanda bulunmadığını öne sürdü.

        Tutuklanan ve hakkında ayrı bir soruşturma yürütülen arkadaşı R.Ö'yü (18) suçlayan Ferhat T, "R.Ö, Mustafa'nın kafasına keserle vurarak öldürdü. Ben olaya karışmadım. Tahliyemi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

        Maktulün oğulları Hüseyin, Orhan ve Ömer Yakut ise şikayetçi olduklarını belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti, Ferhat T'nin tutukluluğunun devamına ve sanık R.Ö. hakkındaki soruşturmanın sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Gemlik ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde geçen yıl temmuz ayında boş arazide bulunan hurdalıktaki barakada bir kişinin yaralandığı ve ölmek üzere olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, darbedilen Mustafa Yakut'un (59) başına sert bir cisimle vurulması sonucu öldüğünü belirlemişti. Gözaltına alınan 5 şüpheliden, Yakut'u darbederek cebindeki paraları aldıklarını söyleyen Ferhat T. ve R.Ö. tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa